Τελευταία Νέα
Πολιτική

Exit Polls: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 30-35%, ΝΔ στο 28,5-33% και τρίτη η Χρυσή Αυγή με 6,5-8% - Στο όριο ΛΑΕ, ΑΝΕΛ, Λεβέντης

Exit Polls: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 30-35%, ΝΔ στο 28,5-33% και τρίτη η Χρυσή Αυγή με 6,5-8% - Στο όριο ΛΑΕ, ΑΝΕΛ, Λεβέντης
Ενδείξεις ότι θα μπουν στη Βουλή 9 κόμματα
(upd13)Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 30-34% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 28,5%-32,5% δείχνουν τα πρώτα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 και τα οποία έκαναν λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση - θρίλερ. 
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5% - 8%.
Μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5% -7%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με ποσοστό 4-56,5%.
Ποσοστό 3,2%-4,2% δίνει το exit poll στην Ένωση Κεντρώων και ποσοστό 3-4% στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στο όριο εισόδου στη βουλή βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα με 2,5% - 3,5%
Ειδικότερα, το κοινό exit poll των πέντε τηλεοπτικών σταθμών (Alpha, Ant1, Mega, ΝΕΡΙΤ και Star) που διενήργησαν πέντε εταιρείες έρευνας κοινής γνώμης (Marc, Metron Analysis, GPO, Alco και MRB αντίστοιχα) δείχνει τα εξής:

Κόμμα Κοινό Exit Poll
ΣΥΡΙΖΑ 30-34%
ΝΔ 28,5-32,5%
Χρυσή Αυγή 6,5-8%
ΠΑΣΟΚ 5,5-7%
ΚΚΕ 5,5-7%
Ποτάμι 4-55%
Λαϊκή Ενότητα 2,5-3,5%
Ένωση Κεντρώων 3,2-4,2%
ΑΝΕΛ 3-4%


Επίσης, προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ για τις εκλογές, ενώ είναι πιθανόν να έχουμε και εννιακομματική Βουλή μετά από πολλά χρόνια.

Αναλυτικά:

Κόμμα ΠαΜακ/Σκαι
ΣΥΡΙΖΑ 31-35%
ΝΔ 29-33%
Χρυσή Αυγή 6-8%
ΠΑΣΟΚ 5-7%
ΚΚΕ 5-7%
Ποτάμι 3,5-5,5%
Λαϊκή Ενότητα 2,5-3,5%
Ένωση Κεντρώων 2,5-4,5%
ΑΝΕΛ 2,5-4,5%


Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει το exit poll και της Κάπα Research για το in.gr, tovima.gr, tanea.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5, σύμφωνα με το οποίο Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30-34%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 28-31%.

Κόμμα Kapa Research/Το Βήμα
ΣΥΡΙΖΑ 30-34%
ΝΔ 28-31%
Χρυσή Αυγή 6-8%
ΠΑΣΟΚ 5,6-7,6%
ΚΚΕ 5,4-7,4%
Ποτάμι 4-6%
Λαϊκή Ενότητα 2,7-3,7%
Ένωση Κεντρώων 2,5-3,5%
ΑΝΕΛ 3-4%


Νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η μάχη για την πρώτη θέση στις σημερινές εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, καθώς οι διαφορές κυμαίνονται στο 0,5%-1%.
Στο δεύτερο και τρίτο κύμα των exit polls ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει οριακά τη διαφορά του με τη ΝΔ στο 0,5-1%, ενώ σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ το τελικό αποτέλεσμα θα δείχνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 2,5-3%.
Ωστόσο πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι... στο τέλος θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3% με ποσοστό 32%-33% έναντι 29% με 30% την ΝΔ.   
Το πρώτο και δεύτερο κύμα των exit polls, θόλωναν τις προβλέψεις καθώς η διαφορά ήταν οριακή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 0,5% -1%  έναντι της ΝΔ ενώ υπήρχε στο δεύτερο κύμα exit poll από εταιρεία δημοσκοπήσεων που έφερνε μπροστά την ΝΔ 0,4% με 0,5%...
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αποχή είναι αυξημένη...
Με βάση τα πρώτα συμπεράσματα, τη μάχη της πρώτης θέσης την κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Από το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι θα κερδίσουν με διαφορά 3%, ενώ στην ΝΔ αναφέρουν ότι όλα είναι ακόμη ανοικτά 
Δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά δεν δίνουν ποσοστό.
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πέριξ της ζώνης του 7,2% ή εύρος μεταξύ 7% με 7,5%.

Με βάση τα 3 πρώτα κύματα exit polls

ΣΥΡΙΖΑ στο 32% - 33%
ΝΔ στο 30% με 30,5%
Χρυσή Αυγή στο 7,2% με 7,3%
ΠΑΣΟΚ 6%
Τρία κόμμα, η Λαϊκή Ενότητα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, βρίσκονται στη ζώνη του 3%, με τη Λαϊκή Ενότητα να εξασφαλίζει, περισσότερο από τα άλλα δύο, την είσοδο της στη Βουλή.
Επίσης - αν και δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία η αποχή σε ορισμένα εκλογικά κέντρα είναι εμφανώς υψηλότερη σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Τι έδειξε το πρώτο κύμα exit polls

Με βάση το πρώτο κύμα των exit polls που όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθώς ψηφίζουν οι πιο ηλικιωμένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά έναντι της ΝΔ, με ποσοστό λιγότερο από 1% ενώ η Χρυσή Αυγή φέρεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 7,3% με 7,2%. 
Είθισται από το πρώτο κύμα των exit polls να μην μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς στα πρωινά στοιχεία που συλλέγουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων συμμετέχουν κατά βάση ηλικιωμένοι που έχουν πιο ξεκάθαρες κομματικές προτιμήσεις.
Η κρίσιμη περίοδος για τα exit polls είναι το δεύτερο και τρίτο κύμα, δηλάδή μεταξύ 15:00 και 17:00 όπου θα υπάρξει πιο καθαρή εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Δημοσκοπική πηγή αναφέρει πάντως ότι το βασικό σενάριο θέλει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά περίπου 2,5% με 3% έναντι της ΝΔ.
Από το υπουργείο Εσωτερικών τονίζουν ότι η μάχη είναι αμφίρροπη καθώς δεν υπάρχει ακόμη καθαρός νικητής.
Την ίδια εικόνα μεταφέρει και δημοσκόπος, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι έστω και οριακά παραμένει το προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές, 20 Σεπτεμβρίου 2015, φαίνεται ότι είναι αυξημένη και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για μεγάλη αποχή φαίνεται ότι τελικά το ποσοστό όσων δεν πάνε να ψηφίσουν θα είναι είτε στα επίπεδα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, είτε οριακά υψηλότερα.
Στους εθνικούς δρόμους, ειδικά δε στο εθνικό δίκτυο της Πελοποννήσου (Αθηνών – Κορίνθου, Κορίνθου – Τρίπολης και Κορίνθου - Πάτρας), η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη και στα δύο ρεύματα κατεύθυνσης κατά τις 11:00 το πρωίο, που σημαίνει ότι οι πολίτες, έστω και τη τελευταία στιγμή, αποφάσισαν να ψηφίσουν.

Nωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η πλέον κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ένα εκλογικό ντέρμπι για την κατάληψη της πρώτης θέσης.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.
Έως τώρα όλα βαίνουν ομαλά και δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι το πρώτο ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 21:00 το βράδυ.
Με βάση όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα των προηγούμενων ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προηγείται από την ΝΔ, με περίπου 2,5% - 3%.
Βάσει των μετρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα βρεθεί στην πρώτη θέση με 31%-32%, η ΝΔ στην δεύτερη θέση με ποσοστό 28% με 28,5% ενώ η Χρυσή Αυγή εκτιμάται ότι θα βρεθεί στο 8%.
Στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ, Πέμπτη θέση το ΚΚΕ, έκτη θέση το Ποτάμι.
Στην έβδομη θέση η Λαϊκή Ενότητα και παλεύουν να εισέλθουν στην βουλή Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων με την Ένωση Κεντρώων να επιδεικνύει καλύτερη δημοσκοπική συμπεριφορά.  
Όσον αφορά τις έδρες με βάση αυτούς τους συσχετισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 135 έδρες, η ΝΔ με 78 και η Χρυσή Αυγή 19 - 20 έδρες.
Θα πραγματοποιηθούν τρία κύματα δημοσκοπικών ευρημάτων ώστε να διαμορφωθούν τα exit pοlls με την πρώτη εικόνα να διαμορφώνεται στις 11:30 το πρωί, η δεύτερη στις 13.30 - 14:00, στις 17:00 η επόμενη και η τελευταία λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 19.00. 
Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι οι έως σήμερα μετρήσεις δείχνουν πως κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να λάβει αυτοδυναμία, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα και στο τι είδους κυβέρνηση θα σχηματίσει το πρώτο κόμμα.

Στις κάλπες προσέρχονται 9,8 εκατ ψηφοφόροι

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί της Κυριακής, 9,8 εκατομμύρια Έλληνες, προκειμένου να εκλέξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, και με το αποτέλεσμα να κρίνεται από τους αναποφάσιστους.
Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν φέτος 108.636 νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών.
Οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα έως τις 19:00 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Στις κάλπες θα προσέλθουν για πρώτη φορά 108.636 νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών.
Κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι ψηφοφόροι υποχρεούνται να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πού ψηφίζουν στην ιστοσελίδα www.ypes.gr ή στον τηλεφωνικό αριθμό 213361500.
Στις 9 το βράδυ θα δοθεί η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο εσωτερικών και τη Singular Logic.
Ωστόσο, όπως επισήμαναν οι υπεύθυνοι της Singular Logic, η νύχτα μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ που σχετικά με τα κόμματα που μπαίνουν και όσα μένουν εκτός Βουλής, γεγονός που ενδέχεται να επιμηκύνει τη διαδικασία μέχρι τα ξημερώματα.
«Είναι όλα έτοιμα για τη εκλογική αναμέτρηση αλλά και για την ραδιοτηλεοπτική της κάλυψη» δήλωσε χθες η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, μετά την επίσκεψη της στο Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή της.

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Εύχομαι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού μας
Την ευχή και την ελπίδα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού μας διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
«Είμαι βέβαιος ότι η όλη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση» είπε ο κ.Παυλόπουλος.

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο λαός θα πάρει το μέλλον στα χέρια του – Θα δώσει εντολή για ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας
Την θέση ότι ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του στις εκλογές θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν για εκείνον διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 661ο εκλογικό τμήμα στο κτήριο του 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών στην Κυψέλη.
«Ο ελληνικός λαός θα δώσει εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, για μια ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
«Αύριο αρχίζει μια νέα ημέρα
Μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα» είπε ο κ.Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και ότι η χώρα θα προχωρήσει μπροστά.

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Σήμερα μιλούν οι πολίτες - Με την ψήφο τους θα διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τους δήθεν
Την θέση ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής, κατά την οποία δεν μιλάνε οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες με την ψήφο τους διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο γενικό λύκειο Αμαρουσίου.
«Οι πολίτες θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν.
Και να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης, τονίζοντας πως θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική οικογένεια και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γυναικείο πληθυσμό.
«Θεωρώ ότι απόψε το βράδυ όλοι θα γιορτάσουμε τη νέα Ελλάδα που ξημερώνει τη Δευτέρα» είπε ο κ.Μεϊμαράκης.

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Όλοι να κάνουμε μικρούς συμβιβασμούς και να συνεργαστούμε για το μέλλον της χώρας
Την ανάγκη από σήμερα το βράδυ όλα τα πολιτικά κόμματα να κάνουν όλους τους απαραίτητους συμβιβασμούς και να συνεργαστούν για το μέλλον της χώρας επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Χανιά.
«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή.
Να ψηφίσει αλλιώς ο κόσμος για το μέλλον των παιδιών.
Να μην γυρίσουμε στο Γενάρη του 2015, να μη γυρίσουμε στο παρελθόν.
Να πάμε ένα βήμα μπροστά» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.
Όπως είπε, πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών και να υπάρξουν μικροί συμβιβασμοί προκειμένου να συνεργαστούν όλοι για το μέλλον της χώρας.
«Ζητάμε από το λαό να γίνουμε η μηχανή των μεταρρυθμίσεων.
Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε την χώρα, αλλά να την αλλάξουμε ριζικά» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη – Οι εποχές είναι δύσκολες, έρχονται κρίσιμες ημέρες
«Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη», ήταν το μήνυμα του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
«Να αξιοποιήσει ο λαός τη μεγάλη πείρα του, να πάει μαζικά στην κάλπη να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί μαζί του στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι οι εποχές είναι δύσκολες, ενώ προειδοποίησε ότι έρχονται δύσκολες ημέρες και κάλεσε τον λαό να προσφύγει στις κάλπες για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά,
Στη συνέχεια, ο γ.γ. του ΚΚΕ, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, κα Βασιλική Θάνου, στο πλαίσιο της οποίας την ενημέρωσε ότι τα διόδια παραμένουν κλειστά, παρά την απόφαση για δωρεάν διάβαση των πολιτών την ημέρα των εκλογών.
«Η κα Θάνου με ευχαρίστησε για την ενημέρωση, ενώ είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος των ανοιχτών διοδίων σήμερα», σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.
«Δεν μπορεί ο λαός μας, ακόμα και σήμερα, που πρέπει να ψηφίσει, να πληρώνει χαράτσια στους δρόμους, που άλλωστε έπρεπε να είναι κρατική περιουσία», κατέληξε με νόημα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η χώρα χρειάζεται αύριο σταθερή κυβέρνηση για να αφήσει πίσω τα μνημόνια
Την θέση ότι η χώρα χρειάζεται ήδη από αύριο μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας προκειμένου να αφήσει πίσω της τα μνημόνια διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στη Νέα Ιωνία.
«Ολοκληρώθηκε ο προεκλογικός αγώνας κατά τον οποίο επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις.
Αντίθετα, μεταφέραμε σε όλη την Ελλάδα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας» τόνισε η κα. Γεννηματά, η οποία αφού υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο εγγυητής για μια σταθερή κυβέρνηση, κάλεσε τους άλλοτε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο κοινό τους σπίτι.
«Η χώρα χρειάζεται αύριο σταθερή κυβέρνηση τετραετίας για να αφήσει πίσω της τα μνημόνια.
Από απόψε κιόλας πρέπει να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση» υπογράμμισε η κα. Γεννηματά.

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Ο λαός με την ψήφο του επιβάλλει εκλογικές συνεργασίες
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος  άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγα μετά τις 08:00 το πρωί της, στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης.
Κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο σημείωσε ότι ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του επιβάλει τις συνεργασίες.
Στις δηλώσεις του τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιδιώκει να είναι ο προοδευτικός τρίτος πόλος.

Π. Λαφαζάνης: Σήμερα καλούμαστε να πούμε όχι στα μνημόνια και τη λιτότητα
“Όχι” στην αποχή από τις κάλπες, στην απογοήτευση και στο “όλοι το ίδιο είναι”, κάλεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος, στο 5ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού.
Ο κ. Λαφαζάνης έστειλε μήνυμα στη νεολαία της πατρίδας, καλώντας να πει “όχι” σε μνημόνια και λιτότητα. “Καλούμαστε να πούμε ένα μεγάλο “όχι” ξανά. Για να μην ξενιτεύονται οι νέοι και οι νέες για να επιβιώσουν, για να μπορούν να βρουν δουλειά στην πατρίδα μας”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Ο λαός να δώσει ψήφος εμπιστοσύνης στο αύριο και όχι ασυλία στο χθες
Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι η διχόνοια και η διαφθορά τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο και όχι ασυλία στο χθες διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος.
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι η διχόνοια και η διαφθορά» τόνισε ο κ.Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 9 το πρωί στo 72ο Εκλογικό Τμήμα (Δημοτικό Σχολείο Λαρανίου) του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου.

Στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής
Στο 310ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε λίγα λεπτά πριν από τις 08.00 ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.
Κατά την αποχώρησή του ο κ. Καραμανλής δεν έκανε κάποια δήλωση.

(Πρώτη ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 7:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης