Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα φέρει κέρδη στις αμερικανικές τράπεζες

Morgan Stanley: Η ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα φέρει κέρδη στις αμερικανικές τράπεζες
Η επιβολή μεγαλύτερων χρεώσεων στα δάνεια χωρίς να αυξάνονται τα επιτόκια καταθέσεων θα βοηθήσει τα κέρδη των περισσότερων τραπεζών
Οι 37 από τις 44 αμερικανικές τράπεζες αναμένουν περισσότερα κέρδη εάν τα επιτόκια αυξηθούν.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της Morgan Stanley, η οποία τονίζει ότι η επιβολή μεγαλύτερων χρεώσεων στα δάνεια χωρίς να αυξάνονται τα επιτόκια καταθέσεων θα βοηθήσει τα κέρδη των περισσότερων τραπεζών.
Το όφελος για τις τράπεζες σε βάρος των καταθετών υπογραμμίζει το πώς οι πρόσφατες πολιτικές της Fed έχουν δημιουργήσει κερδισμένους και χαμένους.
Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού και τα περίπου 3,6 τρισ. δολάρια που έχει διοχετεύσει στην οικονομία η Fed έχουν βοηθήσει σε μια σειρά από συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιριών, έχουν ανακόψει την κρίση με τα στεγαστικά δάνεια και έχουν ενισχύσει τις χρηματιστηριακές αγορές.
Αλλά η χαλαρή νομισματική πολιτική έχει επίσης πλήξει τους αποταμιευτές, ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, των οποίων το εισόδημα βασίζεται στα ομόλογα και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Την τελευταία φορά που η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια, τον Ιούνιο του 2004, πέρασαν 90 ημέρες πριν οι τράπεζες προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλότερα επιτόκια για τους βασικούς καταθετικούς τους λογαριασμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Analyticom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης