Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αύξηση 0,2% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο του 2015

Βρετανία: Αύξηση 0,2% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο του 2015
Ένδυση και υπόδηση ενισχύθηκαν κατά 2,3% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, σύμφωνα με την ONS, μια αύξηση που βοήθησε να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα καταστήματα και τους λιανοπωλητές οικιακών αγαθών
Βρετανία: Αύξηση 0,2% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο του 2015

Αύξηση καταγράφηκε στις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας τον Αύγουστο του 2015, καθώς οι αγορές σχολικών στολών ενίσχυσαν τον κλάδο ενδυμάτων, ενώ αντιθέτως οι πωλήσεις τροφίμων υποχώρησαν.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας, ONS.
Αν εξαιρεθούν τα καύσιμα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,1%.
Ο μηδενικός πληθωρισμός και η ισχυρή ανάπτυξη των μισθών για περισσότερο από έξι χρόνια επιτρέπει στους βρετανούς να καταναλώνουν περισσότερο.
Σημειώνεται ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Bank of England, Mark Carney, ανέφερε σε βουλευτές την Τετάρτη ότι τα επιτόκια ίσως καταστεί αναγκαίο να αυξηθούν από το ιστορικό χαμηλό που βρίσκονται το νέο έτος, αν η οικονομία συνεχίσει να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.
Ένδυση και υπόδηση ενισχύθηκαν κατά 2,3% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, σύμφωνα με την ONS, μια αύξηση που βοήθησε να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα καταστήματα και τους λιανοπωλητές οικιακών αγαθών.
Οι πωλήσεις τροφίμων υποχώρησαν κατά 0,9%, κάτι που η στατιστική υπηρεσία σημειώνει ότι αντικατοπτρίζει έναν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε διακοπές.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη έρχεται ομοιόμορφα τόσο από τους μικρούς όσο και τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές», επισημαίνει η ONS και προσθέτει ότι «τα μικρά καταστήματα έλαβαν ιδιαίτερη ώθηση τον Αύγουστο από τις πωλήσεις σχολικών στολών, ενώ η ανάπτυξη στα μεγάλα καταστήματα προέρχεται από το διαδίκτυο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης