Τελευταία Νέα
Πολιτική

Rheinische Post: Έξυπνη η κίνηση του Μεϊμαράκη να ζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας – Αυτό θέλουν οι Έλληνες

Rheinische Post: Έξυπνη η κίνηση του Μεϊμαράκη να ζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας – Αυτό θέλουν οι Έλληνες
Αντίβαρο στον απρόβλεπτο Τσίπρα, ο σταθερός Μεϊμαράκης
Στα στοιχεία εκείνα των δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την παράλληλη άνοδο αυτών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στέκεται η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
Στο άρθρο της με τίτλο: «Ένας συντηρητικός θέτει σε κίνδυνο την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα», η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τη ΝΔ, όταν προκήρυσσε πρόωρες εκλογές πριν από μερικές εβδομάδες, ωστόσο αυτό άλλαξε σημαντικά.
Παράλληλα, η Rheinische Post εκτιμά ότι ήταν έξυπνη η κίνηση του Μεϊμαράκη να ζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς όπως φαίνεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, επτά στους δέκα Έλληνες ψηφοφόρους προτιμούν έναν μεγάλο συνασπισμό, ο οποίος θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της χώρας.
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν δηλώσει ότι θα εφαρμόσουν πιστά το νέο πρόγραμμα λιτότητας και ότι θα αναζητήσουν ισοδύναμα για τα πιο σκληρά μέτρα, αν και ο Τσίπρας έχει τονίσει ότι διαφωνεί με το νέο μνημόνιο.
Πάντως, όπως επισημαίνει η Rheinische Post, κανείς δεν γνωρίζει τι και σε ποιο βαθμό θα εφαρμόσουν ή θα μπορέσουν να εφαρμόσουν οι δύο ηγέτες το πρόγραμμα χωρίς αντιδράσεις από το εσωτερικό των κομμάτων τους.
Μέχρι τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και παρά την μακρά του πολιτική καριέρα δεν έχει φθαρεί.
Επίσης πολλοί Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι το αντίβαρο απέναντι στον απρόβλεπτο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει η Rheinische Post.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης