Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Δεν είναι αρκετά ανοικτές οι αγορές της Κίνας για να προκαλέσουν παγκόσμιες αναταράξεις

Nomura: Δεν είναι αρκετά ανοικτές οι αγορές της Κίνας για να προκαλέσουν παγκόσμιες αναταράξεις
Η επιβράδυνση στην Κίνα δεν είναι κάτι που ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν εμφανές εδώ και περίπου μισό έτος, ειδικά σε όποιον παρακολουθούσε τις τιμές των παγκόσμιων εμπορευμάτων, επισημαίνει η Nomura
Η πρόσφατη πτώση στις παγκόσμιες αγορές και ειδικά στον Dow Jones δεν προκλήθηκε από τις αναταράξεις στις κινεζικές αγορές, καθώς αυτές δεν είναι αρκετά ανοικτές ώστε να προκαλέσουν οποιονδήποτε αντίκτυπο σε παγκόσμια κλίμακα, σημειώνει η Nomura.
«Η επιβράδυνση στην Κίνα δεν είναι κάτι που ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν εμφανές εδώ και περίπου μισό έτος, ειδικά σε όποιον παρακολουθούσε τις τιμές των παγκόσμιων εμπορευμάτων», επισημαίνει η Nomura και προσθέτει ότι «οι "κακότεχνες" προσπάθειες των τοπικών αρχών να ανακόψουν τη διόρθωση στη χρηματιστηριακή αγορά επίσης έχει συχνά αναφερθεί».
Μερικές από τις προσπάθειές τους όντως αποκαλύπτουν έλλειψη κατανόησης της δυναμικής της αγοράς, παρ' όλα αυτά ο δείκτης Shanghai ακόμη διαπραγματεύεται υψηλότερα απ' ό,τι ήταν τα τέσσερα έτη από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2014, αναφέρει η Nomura.
Επιπλέον, επισημαίνει, το γεγονός ότι οι ροές κεφαλαίων δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί πλήρως στην Κίνα σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια για την ελεύθερη κυκλοφορία των ξένων κεφαλαίων στην τοπική χρηματιστηριακή αγορά.
«Με τόσους πολλούς περιορισμούς, απλά δεν υπάρχει τρόπος οι εξελίξεις στις κινεζικές αγορές να μπορέσουν να προκαλέσουν πτώση 1.000 μονάδων στον Dow Jones Industrial Average», σημειώνει η Nomura.
Προσθέτει δε, ότι «αν χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας και των λοιπών χρηματιστηρίων ήταν πλήρως ανοικτή στον κόσμο, θα ήταν δυνατόν να υποστηριχθεί ότι οι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι είχαν υποστεί σοβαρές ζημίες στην Κίνα, πούλησαν μετοχές και σε άλλες αγορές προκειμένου να «αποζημιωθούν».
Οι αγορές στην Κίνα, όμως, καταλήγει η Nomura, δεν έχουν ανοίξει αρκετά για να έχουν αυτού του είδους παγκόσμια επιρροή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης