Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα «μέτρα» των αναποφάσιστων ψάχνουν στα επιτελεία των κομμάτων «ράβοντας» το επικοινωνιακό κοστούμι της τελικής μάχης

Τα «μέτρα» των αναποφάσιστων ψάχνουν στα επιτελεία των κομμάτων «ράβοντας» το επικοινωνιακό κοστούμι της τελικής μάχης
Προβληματισμός για την αποχή - Αναποφάσιστοι: Κουμουνδούρου και Ρηγίλλης φαίνεται πως καταλήγουν ότι η συγκεκριμένη εκλογική δεξαμενή είναι «απολιτίκ»
Ράβουν - ξηλώνουν επικοινωνιακά κοστούμια στα επιτελεία των δυο κομμάτων, με στόχο να… πετύχουν τα μέτρα του αναποφάσιστου ψηφοφόρου που θα κρίνει όχι μόνο τον νικητή των εκλογών αλλά και την διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος.
Ωστόσο οι επιτελείς σε Κουμουνδούρου και Ρηγίλλης φαίνεται πως καταλήγουν ότι η συγκεκριμένη εκλογική δεξαμενή είναι «απολιτίκ» και πως οι αναποφάσιστοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα παραμείνουν αναποφάσιστοι μέχρι να κλείσουν την κουρτίνα και μπουν στο παραβάν του εκλογικού κέντρου.
Σε ό,τι αφορά την Κουμουνδούρου, θα επιμείνει στο τρίπτυχό της περί «νέου εναντίον παλιού», «προόδου και συντήρησης» και αποφασιστικότητας για μετωπική σύγκρουση με τις δυνάμεις της διαπλοκής και της διαφθοράς, με στόχο να ταυτίσει όλες αυτές τις αρνητικές έννοιες των συνθημάτων της, με τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.
Γι' αυτό άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας μόνο τυχαία δεν χαρακτήρισε στο ντιμπέιτ «παρά φύσιν» οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατηγορώντας ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει μεγάλη ευθύνη που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική χρεοκοπία.
Ένα ακόμα όπλο του Αλέξη Τσίπρα στην τελική μάχη που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα εχθές.
Και εκεί ο στόχος είναι να πεισθούν οι αναποφάσιστοι αλλά και μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αμφιταλαντεύονται αν τελικά θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα.
Άλλωστε όλες οι μετρήσεις στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, αποτυπώνουν ανάγλυφα πως η αποχή και οι αναποφάσιστοι είναι κυρίως πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μία επιδιώκει να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση και από την άλλη φοβάται πως πολλοί ψηφοφόροι που τον στήριξαν στις εκλογές του Ιανουαρίου τώρα θα εκδηλώσουν την απογοήτευση τους όχι με τιμωριτική ψήφο αλλά αποχή.
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιμείνει στο κάλεσμα για κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης και συνεννόησης που θα υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν με τους εταίρους και φέρουν την υπογραφή Αλέξη Τσίπρα και της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια θα επιμείνει στους ψηλούς τόνους και τους χαρακτηρισμούς περί ψευτράκου και πονηρούλη, καθώς με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να αποδημήσει το ένα και μοναδικό ισχυρό όπλο του Αλέξη Τσίπρα που δεν είναι άλλο από το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο.
Η αποχή μας αφορά, λένε στη Ρηγίλλης τα επιτελικά στελέχη, διαβλέποντας στον διεμβολισμό εκείνων των ψηφοφόρων που ψηφίσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «τραυματίστηκαν» οικονομικά, επαγγελματικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά από τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο και αισθάνονται απογοητευμένοι.
Ωστόσο ιδεολογικά και πολιτικά αισθάνονται άβολα να μετακινηθούν προς την κεντροδεξιά και επιλέγουν να απόσχουν.
Για αυτό άλλωστε οι επιτελείς του κ. Μεϊμαράκη επιμένουν στη ρητορική των συνεργασιών, επιχειρώντας να πείσουν αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων πως αν στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζουν όχι την παραδοσιακή δεξιά αλλά μια ευρύτερη συμμαχία των δημοκρατικών δυνάμεων χωρίς να ρισκάρουν με κάποιο μικρότερο κόμμα.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης