Πολιτική

Μεϊμαράκης: Θα απευθυνθώ στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, ακόμη κι αν ο Τσίπρας ψάχνει δικαιολογίες

Μεϊμαράκης: Θα απευθυνθώ στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, ακόμη κι αν ο Τσίπρας ψάχνει δικαιολογίες
Ατόπημα του Τσίπρα να θεωρήσει εκ των προτέρων ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα - Αν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή θα γυρίσουν στα πραγματικά τους ποσοστά
(upd8)Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο Τσίπρας ψάχνει δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε, διεμήνυσε ο κ. Μεϊμαράκης, μόλις μια μέρα μετά το debate των δύο πολιτικών αρχηγών.
Θα απευθυνθώ και στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, το εάν θα δεχθεί είναι στο χέρι του, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως πρέπει "να βάλουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα για να συνεργαστούμε όλα τα κόμματα".
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε μνημείο αστάθειας τον Αλέξη Τσίπρα για να επισημάνει πως αναγκαστικά θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας στη χώρα.
Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα να θεωρήσει - και να το δηλώσει κατά τη διάρκεια του debate - πως εκ των προτέρων η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα.
"Γιατί συμπορεύτηκε ο Τσίπρας με τη Χρυσή Αυγή ρίχνοντας την κυβέρνηση της ΝΔ και δεν μας άφησε να κυβερνήσουμε;", κατήγγειλε, επίσης.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερο κόμμα, ο Τσίπρας μπορεί να παραιτηθεί τη Δευτέρα, δεν δίστασε να σχολιάσει ο κ. Μεϊμαράκης.

Θα διορθώσουμε το μνημόνιο
Εστιάζοντας στα του οίκου του, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε πως εάν η ΝΔ αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα, θα επιχειρήσει διορθώσεις στο μνημόνιο, αλλά όχι από το πρώτο εξάμηνο, δεδομένου ότι για τον πρώτο καιρό τα μηνύματα των δανειστών είναι σαφή και αφορούν στην απαρέγκλιτη τήρηση του μνημονίου.
"Αν φτάσουμε στον Φεβρουάριο του 2016 και έχουμε πετύχει τους στόχους μας, οι Ευρωπαίοι τότε θα συζητήσουν μαζί μας, δεν πρόκειται να μας σκοτώσουν", πρόσθεσε, εκφράζοντας την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας.
Αν στείλουμε το μήνυμα έως τον Μάρτιο, Απρίλιο του 2016 ότι η χώρα νοικοκυρεύεται μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα στη διαπραγμάτευση, διευκρίνισε.
Ένας δημοσιονομικός προϋπολογισμός και το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να συμφωνήσουμε, εξήγησε, για να προσθέσει πως χρειάζεται επίσης μία αναθεώρηση του Συντάγματος και ένα εθνικό σχέδιο ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός.
Θα κοστίσει ακριβά η ψήφος διαμαρτυρίας, προειδοποίησε επίσης.
Η κατάργηση του ΕΚΑΣ και οι ομαδικές απολύσεις δεν μπήκαν στο τραπέζι από εμάς, κατήγγειλε στη συνέχεια, για να επισημάνει πως οι μεταρρυθμίσεις αφορούν σε διάφορα ζητήματα που θα ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις και την εργασία.
Δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία, προειδοποίησε επίσης, για να επισημάνει πως "Φάγαμε 90 δισ. ευρώ φέσι.
Στις διαπραγματεύσεις πας διαβασμένος", εξήγησε.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 χρόνια κόμμα, αλλά βρισκόταν στο 3%.
Με την κρίση ανέβηκε, όπως και η Χρυσή Αυγή", σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Συνεχίζοντας, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά:
"Τι θα πει παλιός και νέος;
Ή είσαι αποτελεσματικός και φέρνεις σε πέρας ένα πρόγραμμα ή δεν το κάνεις.
Ο Τσίπρας δεν μπορούσε".
Αν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή θα γυρίσουν στα πραγματικά τους ποσοστά, σημείωσε μάλιστα.
Ο Τσίπρας με εντυπωσίασε αρνητικά όταν είπε ότι θα μας τελειώσει, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να επισημάνει χαρακτηριστικά πως αυτός είναι ένας αλαζονικός τρόπος.

Η ΕΡΤ δίνει περισσότερο χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ απ' ό,τι στη ΝΔ
Η ΕΡΤ δίνει περισσότερο χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ απ' ό,τι στη ΝΔ, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να επισημάνει πως ζήτησα να κάνω παρέμβαση όταν μίλησε ο Μαυρίκος (της εφημερίδας Ακρόπολη) και δεν με έβγαλαν.
Η ΕΡΤ έκανε ζημιά στον Τσίπρα, διεμήνυσε, για να εξηγήσει πως "Η δήλωσή μου ήταν κατά της διοίκησης της ΕΡΤ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης