Τελευταία Νέα
Πολιτική

Irish Times: Kόντρες Τσίπρα και Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ - Αντάλλαξαν περισσότερα χαμόγελα, παρά σκληρά χτυπήματα

Irish Times: Kόντρες Τσίπρα και Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ - Αντάλλαξαν περισσότερα χαμόγελα, παρά σκληρά χτυπήματα
Οι δύο ηγέτες ήρθαν αντιμέτωποι σε μια προσπάθεια να πείσουν το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και επομένως να ξεκαθαρίσει η… ταυτότητα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας
Στη χθεσινή τηλεμαχία των επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Irish Times», επισημαίνοντας ότι οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν περισσότερα χαμόγελα από σκληρά χτυπήματα.
Με τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, οι δύο ηγέτες ήρθαν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο σε μια τηλεμαχία, σε μια προσπάθεια να πείσουν το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και επομένως να ξεκαθαρίσει η… ταυτότητα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας.
Σημειώνεται ακόμη ότι η χθεσινή τηλεμαχία ήταν περισσότερο ελκυστική στο να την παρακολουθήσει κανείς έναντι αυτής όλων των πολιτικών αρχηγών των επτά κομμάτων που είχαν αντιπροσώπευση στο προηγούμενο κοινοβούλιο, με την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν να έχει κλείσει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη λεπτή αποστολή να εξηγήσει στους ψηφοφόρους γιατί υπέγραψε τη συμφωνία διάσωσης, όταν δήλωνε για το ακριβώς αντίθετο.
Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι η βελτίωση των ποσοστών της αποδίδεται στο πιο χαλαρό και καταδεκτικό στυλ του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη συντηρητική και συχνά «ξινή» προσέγγιση του προκατόχου του και πρωθυπουργού μέχρι τον Ιανουάριο, Αντώνη Σαμαρά.
Αν και το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την τρίτη θέση, η εικόνα είναι λιγότερο σαφής όσον αφορά τη θέση που θα καταλάβουν τα υπόλοιπα κόμματα που λαμβάνουν ποσοστά περί το 5% σε πολλές δημοσκοπήσεις.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης