Τελευταία Νέα
Πολιτική

Telegraph: Πιθανός ο δεύτερος γύρος εκλογών στην Ελλάδα, ενώ ο Schaeuble επαναφέρει το σενάριο του Grexit

Telegraph: Πιθανός ο δεύτερος γύρος εκλογών στην Ελλάδα, ενώ ο Schaeuble επαναφέρει το σενάριο του Grexit
Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα
Η Ελλάδα βαδίζει προς ένα αβέβαιο μέλλον και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν τις πρόωρες κάλπες.
Με αυτή τη φράση ανοίγει Telegraph το άρθρο της στο οποίο σχετίζει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής με τις δηλώσεις Schaeuble με τις οποίες επανέφερε το Grexit.
Με τις προεκλογικές καμπάνιες του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο αποκορύφωμά τους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble που παλιότερα είχε προτείνει μία προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είπε ότι η χώρα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει τελικά να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης.
«Είναι ένα ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εφημερίδα FAZ.
H Ελλάδα θα συνεχίζει το πρόγραμμα λιτότητας για να εισπράξει το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δις ευρώ.
Ωστόσο, σημειώνει η Telegraph, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να πετύχει κυβέρνηση αυτοδυναμίας και θα αναγκαστεί να πετύχει συνεργασίες.
Η αποτυχία να σχηματίσει ένα σταθερό συνασπισμό μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα είναι μια οπισθοδρόμηση για το πρόγραμμα της Ελλάδας και θα μπορούσε να προκαλέσει νέο γύρο εκλογών, προειδοποιεί η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης