Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Ισόπαλο έληξε το ντιμπέιτ Τσίπρα - Μεϊμαράκη – Απέρριψε μετεκλογική συνεργασία με Ν.Δ. ο Τσίπρας

El Pais: Ισόπαλο έληξε το ντιμπέιτ Τσίπρα - Μεϊμαράκη – Απέρριψε μετεκλογική συνεργασία με Ν.Δ. ο Τσίπρας
H Νέα Δημοκρατία έχει ήδη «χτυπήσει ταβάνι» όσον αφορά τη συσπείρωση του κόμματος, όταν το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων (μεταξύ 10% και 17%) φαίνεται να ανήκει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις τάξεις της Αριστεράς, επισημαίνεται
Ισόπαλο κρίνει το αποτέλεσμα της τηλεμαχίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη η ισπανική εφημερίδα «El Pais», σημειώνοντας ότι οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. αντίστοιχα, προσπάθησαν να εξασφαλίσουν περισσότερες ψήφους από εκείνες που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, μεταξύ του αριστερού και του συντηρητικού ηγέτη δεν υπάρχει σχεδόν ούτε μία διαφορά, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη «χτυπήσει ταβάνι» όσον αφορά τη συσπείρωση του κόμματος, όταν το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων (μεταξύ 10% και 17%) φαίνεται να ανήκει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις τάξεις της Αριστεράς.
Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εισέλθουν τελικά στο κοινοβούλιο, αλλά και στις διαβεβαιώσεις ότι θα αναζητήσει μια εξισορρόπηση του αρνητικού αντίκτυπου του προγράμματος διάσωσης, διαπραγματευόμενος καλύτερους όρους για τα ανοικτά θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», τις εργασιακές σχέσεις ή το πρόβλημα με το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τους όρους για τους αγρότες ή να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση από τη στιγμή που θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.
Σύμφωνα με την «El Pais», ορατά νευρικός σε κάποιες περιπτώσεις ο Τσίπρας, πιο ήρεμος ο Μεϊμαράκης, και οι δύο αναφέρθηκαν στην επείγουσα προσφυγική κρίση, με τον πρώτο να σημειώνει ότι είναι υποχρέωση του Λιμενικού να διασώζει τους πρόσφυγες, ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη εμπλοκή της Frontex στην προστασία και τον έλεγχο των απέραντων ακτών των ελληνικών νησιών.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε ότι υπάρχουν δύο είδη μεταναστών, πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρξει διαχείριση της κατάστασης.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης