Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετριότητες και καραγκιοζιλίκια στο debate - Για μια ακόμη φορά έκλεισαν την πόρτα της συγκυβέρνησης Τσίπρας - Μειμαράκης

Μετριότητες και καραγκιοζιλίκια στο debate - Για μια ακόμη φορά έκλεισαν την πόρτα της συγκυβέρνησης Τσίπρας - Μειμαράκης
Δεν βγήκε κανείς σοφότερος από αυτό το debate - Αναλώθηκαν στο παρελθόν....σχεδόν τίποτε για το μέλλον
Το γεγονός ότι ο Τσίπρας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ, δεν μπορεί να υπάρξει παρα φύσιν συνεργασία τόνισε χαρακτηριστικά ήταν το κυριότερο στοιχείο του debate το οποίο είχε και λίγη ένταση και ορισμένα....παρατράγουδα.
Ο Μειμαράκης ζήτησε την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποκαλούσε ψευτράκο και αποτυχημένο τον Τσίπρα.
Φαίνεται ότι η απόπειρα που υπήρξε παρασκηνιακώς να συγκυβερνήσουν μετεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν απέδωσε και η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική.
Ένα ακόμη debate 3 ωρών ολοκληρώθηκε και ορισμένα συμπεράσματα εξήχθησαν από την αναμέτρηση Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ με Μειμαράκη της ΝΔ.   
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν βγήκε σοφότερος από αυτό το debate καθώς οι απαντήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών αφορούσαν το παρελθόν και όχι το μεγάλο διακύβευμα πως θα βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε πιο συγκροτημένος, αν και ξεκίνησε απολογητικός και δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την πολύμηνη διαπραγμάτευση.
Ωστόσο επέμεινε στο θέμα του χρέους, δεν προχώρησε σε προσωπικές επιθέσεις στον Μειμαράκη και γενικώς κράτησε πιο συναινετικό προφίλ.
Η εικόνα να πίνει νερό συνολικά 14 φορές πάντως έδειξε κάποια αμηχανία.
Στα βασικά ζητήματα που έθεσε ο Τσίπρας, μπορούν να αναφερθούν
1)ότι θα πρέπει να δοθεί σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος εν αντιθέσει με την ΝΔ που δήλωνε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση
2)ότι 7 μήνες διαπραγματεύτηκε και ζητάει δεύτερη εντολή να κυβερνήσει στο εσωτερικό.
3)Επισήμανε ότι ο λαός θα στείλει ένα μήνυμα αν θέλει να ασκήσουν την διακυβέρνηση αυτοί που διαπραγματεύτηκαν ή αυτοί που είπαν σε όλα ναι.
4)Η απάντηση για τις Σκουριές ήταν πιο εύστοχη.
Αν η εταιρία εξόρυξης του Χρυσού πληρεί τους περιβαλλοντικούς όρους θα ξανανοίξει αλλά αν δεν τους πληρεί δεν μπορεί να συνεχίσει την διαδικασία εξόρυξης.
5)Ήταν απολογητικός ως τα πεπραγμένα της 7μηνης διακυβέρνησης αλλά ειλικρινής γιατί πήγε σε εκλογές.
6)Ο Τσίπρας δεν παραδέχθηκε τα λάθη της διαπραγμάτευσης, τα συγκάλυψε μέσα από μια γενικόλογη προσέγγιση ότι η κυβέρνηση έκανε λάθη.
7)Στις συνεχείς επιθέσεις Μειμαράκη φάνηκε να αμύνεται και μόνο σε 2-3 περιπτώσεις φάνηκε να αντεπιτίθεται όπως στην περίπτωση Παπασταύρου.
8)Παρ΄ ότι κράτησε χαμηλούς τόνους ο Τσίπρας φάνηκε πιο ψύχραιμος, πιο ώριμος σε σχέση με το προηγούμενο debate.
9)Στις συνεχείς αναφορές για συγκυβέρνηση....δήλωσε ότι θέλει προοδευτική κυβέρνηση παρά φύσιν κυβέρνηση.
Μάλιστα ο Μειμαράκης έτοιμος να παρεξηγηθεί τον ρώτησε τι εννοεί με την φράση παρα φύσιν....

Το συστηματικό pressing του Μειμαράκη

Ο Μειμαράκης ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν πιο επιθετικός και καταγγελτικός ενώ πραγματοποίησε αλλεπάλληλες επιθέσεις στον Τσίπρα κατηγορώντας τον για αποτυχία, τον αποκάλεσε ψευτράκο για μια ακόμη φορά.
Πάντως ενώ αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική έδειξε ότι η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος του Μειμαρακη σε επίπεδο εντυπώσεων, ο αρχηγός της ΝΔ το έχασε σε τρία βασικά σημεία
Α)Κατηγορούσε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τον Τσίπρα και ταυτόχρονα του ζητούσε να συνεργαστούν στο πλαίσιο της μεγάλης συγκυβέρνησης.
Δεν φάνηκε να ήταν ένα απλό προεκλογικό τρικ.
Οι αποκαλύψεις Τσίπρα ότι δεν τον θέλει ο Μειμαράκης για πρωθυπουργό ούτε και για αντιπρόεδρο δείχνει ότι υπήρχε μια παρασκηνιακή διαπραγμάτευση που δεν απέδωσε.
Β)Τα κρύα αστεία του Μειμαράκη που έλεγε ότι είναι πιο ψηλός από τον Τσίπρα ή τα καραγκιοζιλίκια που χαμήλωσε για να φαίνεται κοντύτερος ενώ απαντούσε ο Τσίπρας δεν έδειξαν σοβαρότητα.
Γ)Ο Μειμαράκης κάλυψε πλήρως τα πεπραγμένα Σαμαρά, κάλυψε πλήρως τον Παπασταύρου τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά που εμπλέκεται στην λίστα Lagarde.
Ο Μειμαράκης ήταν πιο επιθετικός και περισσότερο επικοινωνιακός από τον Τσίπρα αλλά κατέφυγε στην στείρα αντιπολίτευση χωρίς να πει κάτι για το μέλλον.
Στα θετικά του Μειμαράκη πρέπει να αναφερθεί η πρόταση για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης από όλα τα κόμματα καθώς και στην τακτική του να πολώσει το κλίμα για να αυξήσει την συσπείρωση της ΝΔ ακόμη περισσότερο.
Στα αρνητικά οι συνεχείς επιθέσεις στον Τσίπρα, το γεγονός ότι δεν απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις απλά κατηγορούσε τον Τσίπρα, ότι κάλυψε για πολλοστή φορά τα πεπραγμένα Σαμαρά.

(πρώτη ενημέρωση 15 Σεπτεμβρίου 2015, 00:38)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης