Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tageszeitung: Το… ελαττωματικό, ελληνικό debate – Πώς κρίνεται η παρουσία των Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Tageszeitung: Το… ελαττωματικό, ελληνικό debate – Πώς κρίνεται η παρουσία των Τσίπρα και Μεϊμαράκη
Τα υποκριτικά παράπονα των πολιτικών αρχηγών για τους κανόνες του debate, που αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή...
Για το… ελαττωματικό, ελληνικό debate των πολιτικών αρχηγών κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.
Ειδικότερα, τονίζει πως το debate είχε αρκετά «ελαττώματα», ενώ διεξήχθη υπό πολύ αυστηρούς όρους.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην πολιτική τηλεμαχία εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τους κανόνες αυτής, καθώς «δεν επέτρεπαν τον ανοιχτό διάλογο, ενώ περιορισμένες ήταν και οι ερωτήσεις».
Η κριτική που ασκήθηκε από τους δημοσιογράφους χαρακτηρίζεται «κατανοητή» από την Tageszeitung.
Παράπονα για τον τρόπο διεξαγωγής του debate εξέφρασαν και οι ίδιοι πολιτικοί αρχηγοί, ωστόσο αυτά χαρακτηρίζονται «υποκριτικά» από την εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι τα ίδια τα κόμματα ήταν αυτά που αποφάσισαν σε Διακομματική Επιτροπή, τους κανόνες.
Ως προς την παρουσία των Αλ. Τσίπρα και Β. Μεϊμαράκη, η εφημερίδα σημειώνει πως «στο πρώτο τηλεοπτικό debate πριν από τις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας και ο επικεφαλής των συντηρητικών Μεϊμαράκης κερδίζουν πόντους».
Για τον πρώτο τονίζει πως επέδειξε μεν εμπειρία, ωστόσο, όπως αναφέρει, «οι απαντήσεις του σε κρίσιμες ερωτήσεις που αφορούσαν τη ριζική μεταστροφή του -από επικριτή σε συνυπογράφοντα των όρων λιτότητας- δεν ήταν πάντα πειστικές».
Από την άλλη, για τον πρόεδρο της ΝΔ σημειώνεται ότι «συνολικά έκανε καλή εντύπωση, αλλά συχνά αντιδρούσε με εκνευρισμό σε επικριτικές ερωτήσεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης