Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σχεδόν οι μισοί Αμερικάνοι (48%) στηρίζουν την πρόθεση Trump να φτιάξει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Bloomberg: Σχεδόν οι μισοί Αμερικάνοι (48%) στηρίζουν την πρόθεση Trump να φτιάξει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
Το 56% απορρίπτει, πάντως, το μεταναστευτικό πρόγραμμα του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και το 34% το εγκρίνει
Δεν υψώνονται μόνο στην Ευρώπη φράχτες και τείχη για να εμποδίσουν τους μετανάστες, αφού και ο Donald Trump θέλει να κάνει κάτι ανάλογο στα σύνορα με το Μεξικό.
Σύμφωνα, μάλιστα, με μία δημοσκόπηση που επικαλείται το Bloomberg το 48% των ενήλικων στηρίζει την πρόθεση του Trump για την ανέγερση τείχους, ενώ το 43% την απορρίπτει.
Μεταξύ των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό στήριξης στο χτίσιμο του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ανέρχεται στο 73%.
Οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων και των Δημοκρατικών επικροτούν την πρόθεση του Trump σε ποσοστά 47% και 31% αντίστοιχα.
Επίσης το 76% των ενήλικων Αμερικάνων έχει ενημερωθεί για το μεταναστευτικό πρόγραμμα του Trump, με το 34% να το εγκρίνει και με το 56% να το απορρίπτει.
Στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, όμως, το ποσοστό έγκρισής του φτάνει το 59%, έναντι 34% των Ανεξάρτητων και 11% των Δημοκρατικών
Μέρος αυτού του προγράμματος προβλέπει την απέλαση όσων μεταναστών δεν έχουν χαρτιά.
Το 69% υποστηρίζει ότι οι μετανάστες πρέπει να κρατήσουν τις δουλειές τους και σταδιακά νομιμοποιηθούν, ενώ το 27% πιστεύει ότι πρέπει να απελαθούν.
Τη νομιμοποίηση των μεταναστών ενστερνίζεται το 83% των Δημοκρατικών, έναντι 69% των Ανεξάρτητων και 53% των Ρεπουμπλικάνων.
«Υπάρχει ένας διαχωρισμός σχετικά με τον χειρισμό της παράνομης μετανάστευσης» υποστηρίζει ο διευθυντής του Πανεπιστημίου που έκανε τη δημοσκόπηση Patrick Murray και εξηγεί.
«Το να προτείνει κάποιος καταστολή μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά δεν θα λειτουργήσει το ίδιο καλά στις γενικές εκλογές».
Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά μεταξύ 1.009 ενήλικων από τις 31 Αυγούστου ως τις 3 Σεπτεμβρίου με περιθώρια λάθους 3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης