Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Αντί – Τσίπρας ο Μεϊμαράκης – Με αυτόν οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται

Süddeutsche Zeitung: Αντί – Τσίπρας ο Μεϊμαράκης – Με αυτόν οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται
Ο Μεϊμαράκης είναι άνθρωπος συναινετικός, χρησιμοποιεί απλή και άμεση γλώσσα, είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την θέση ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως οι Έλληνες έχουν βαρεθεί την τεθλασμένη πολιτική γραμμή και το χάος των τελευταίων μηνών, δεν θέλουν άλλες απαστράπτουσες προσωπικότητες στην ηγεσία, αλλά κάποιον που να αντανακλά εμπιστοσύνη.
Και από αυτό επωφελείται ο πρόεδρος της συντηρητικής παράταξης τονίζει η Süddeutsche Zeitung.
«Εάν κάτι είναι βέβαιο στην ελληνική πολιτική, τότε αυτό είναι ότι τα πάντα είναι ρευστά.
Αυτός που χθες ήταν μπροστά, σήμερα μπορεί να βρίσκεται πίσω, κι αυτό βιώνει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας.
Περισσότερα από 40 χρόνια μέλος στη ΝΔ, ένα τέταρτο του αιώνα βουλευτής, επρόκειτο για μεταβατική λύση στην προεδρία του κόμματος. αλλά ξαφνικά προκηρύσσονται εκλογές (...) και σε μερικές δημοσκοπήσεις καταφέρνει να πάρει οριακά το προβάδισμα» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Ανατροπή, την οποία η γερμανική εφημερίδα αποδίδει στο ότι είναι άνθρωπος συναινετικός και ότι χρησιμοποιεί απλή, άμεση γλώσσα, που φαίνεται ότι έχει πέραση στους ψηφοφόρους κυρίως στις αγροτικές περιοχές.
Το δημοσίευμα αναδεικνύει τη στρατηγική του Μεϊμαράκη να αφήνει όλες τις πόρτες συνεργασίας ανοιχτές με το ΣΥΡΙΖΑ - χωρίς να θέλει οπωσδήποτε τον πρωθυπουργικό θώκο- και με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για την ενίσχυση της οικονομίας και την σταθεροποίηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Με τον Μεϊμαράκη, οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ως αδυναμία του το ότι «προέρχεται από εκείνο το κατεστημένο που είναι υπεύθυνο για την κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης