Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Χαώδες το debate - Δεν υπήρχε ουσιαστική αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών

Bloomberg: Χαώδες το debate - Δεν υπήρχε ουσιαστική αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών
«Ήταν μια σειρά σύντομων μονολόγων με την εστίαση σε ένα μόνο πρόσωπο»
Στο χτεσινό (9/9) debate αναφέρεται το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg και σχολιάζει τη στάση των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών ενόψει των νέων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τον εαυτό του, καθώς οι Έλληνες ηγέτες της αντιπολίτευσης τον κατηγόρησαν για κάλπικες υποσχέσεις που δεν υλοποίησε, κατά τη διάρκεια μίας συχνά χαώδους τηλεοπτικής συζήτησης την Τετάρτη το βράδυ, γράφει χαρακτηριστικά.
«Σίγουρα έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση» είπε Τσίπρας είπε, αναφερόμενος στους έξι ταραχώδης μήνες αντιπαραθέσεων με τους πιστωτές της χώρας, η οποίοι ώθησαν την Ελλάδα στο χείλος της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ. 
«Τελικά επιλέξαμε αυτό θα ήταν προς το συμφέρον του λαού μας». 
Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι στον Τσίπρα θα πρέπει να απονεμηθεί το «Χρυσό Βατόμουρο» για την οικονομική πολιτική. 
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε από την πλευρά του ότι εξαιτίας του Τσίπρα επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι με επιπλέον 90 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους μέσω της νέας συμφωνίας διάσωσης που υπεγράφη, ενώ αυτός κλωτσάει τους επενδυτές εκτός της χώρας.
Το Bloomberg σημειώνει ότι οι Έλληνες βρίσκονται στον δρόμο προς τις κάλπες, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παίζει το χαρτί της κυβέρνησης συνεργασίας και τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αποκλείσει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ παράλληλα η επίτευξη αυτοδυναμίας έχει αποκλειστεί.
Στο debate έλειπε η ουσιαστική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, σημειώνει το πρακτορείο.
«Ήταν μια σειρά σύντομων μονολόγων με την εστίαση σε ένα μόνο πρόσωπο» δήλωσε ο Νίκολας Οικονομίδης, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Stern School of Business.
«Τα κρίσιμα οικονομικά ζητήματα φαίνεται ότι τα άγγιξαν μόνο επιφανειακά». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης