Διεθνή

Μεταβλητότητα στο ιαπωνικό χρηματιστήριο – Απώλειες 2,5% για τον Nikkei μετά τα κέρδη 7,7% χθες

Μεταβλητότητα στο ιαπωνικό χρηματιστήριο – Απώλειες 2,5% για τον Nikkei μετά τα κέρδη 7,7% χθες
Οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στη δημοσίευση των στοιχείων για τις παραγγελίες βιομηχανικών μηχανημάτων τον Ιούλιο
Απώλειες 2,5% κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, μετά το χθεσινό ράλι 7,7%, το μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2008.
Το ιαπωνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε πτωτικά, ύστερα από την άνοδο ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας, με τους επενδυτές να αντιδρούν αρνητικά στη δημοσίευση των στοιχείων για τις παραγγελίες βιομηχανικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, οι οποίες υποχώρησαν κατά 3,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα, Πέμπτη, η κυβέρνηση της χώρας.
Ο δείκτης Nikkei έφθασε να… αιμορραγεί κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης κατά 814 μονάδες, περί το 4,33%, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στο -2,5% και στις 18.299,62 μονάδες.
Το ιαπωνικό χρηματιστήριο βιώνει έντονη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και την Τετάρτη ο βασικός δείκτης του έκλεισε με μια άνοδο 1.343,43 μονάδων, τη μεγαλύτερη σε μονάδες από τις 31 Ιανουαρίου του 1994, διαμορφούμενος στις 18.770,51 μονάδες.
Η ποσοστιαία μεταβολή ήταν άνοδος 7,71%, η υψηλότερη από τις 29 Οκτωβρίου του 2008, ένας μήνας κατά τον οποίο κατέγραψε πολλά ρεκόρ, καθώς ανέκαμπτε από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Η ισχυρή άνοδος έλαβε ώθηση από την παγκόσμια χρηματιστηριακή ανάκαμψη και τις προοπτικές σχετικά με τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την κυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης