Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη - Καμμένου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Σφοδρή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη - Καμμένου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων
«Κάνει τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται σε πανικό»
Θέση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την υπόθεση των υποβρυχίων, πήρε η ΝΔ.
Με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι κατά την περίοδο που ο Μεϊμαράκης ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έγινε καμία παραγγελία, καμία πληρωμή και καμία παραλαβή σχετικά με την αγορά των υποβρυχίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:
«Ο κ. Καμμένος επανέρχεται σε ένα ζήτημα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται σε πανικό.
Ο κ. Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά την εισαγγελική έρευνα, αλλά και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Σχετικά με την καταβολή πληρωμής που επικαλείται, τον προτρέπουμε να διαβάσει τη σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να ενημερωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών που έκανε καταβολές αρμοδίως, βάσει των σχετικών νόμιμων παραστατικών.
Για όλα αυτά όμως, ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση από τον τότε υπασπιστή Ναυτικού του κ. Παπαντωνίου, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος διαχειριζόταν το φάκελο μεταξύ ΓΕΝ και του τότε Υπουργού και ο οποίος μια μέρα πριν την παραίτηση της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, δια περιφοράς, νύχτα, με υπογραφή του κ. Τσίπρα και εισήγηση του κ. Καμμένου προς το ΚΥΣΕΑ επελέγη αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Ο κ. Αποστολάκης οφείλει να ενημερώσει και δημοσίως τον Ελληνικό λαό για τη νομιμότητα της τότε σύμβασης και των πληρωμών της, καθώς είχε ασχοληθεί με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου Ωκεανός το οποίο και θα παραλάβει.
Ως γνωστόν κατά την περίοδο της θητείας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ΥΠΕΘΑ (2006 – 2009) σχετικά με την αγορά των υποβρυχίων δεν έγινε καμία παραγγελία, καμία πληρωμή και καμία παραλαβή».
Για «ψέματα», «επικαλούμενος έγγραφα που δεν κατέχει» κατηγόρησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη Δευτέρα στο Star, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποβρυχίων λέγοντας ότι «ο εισαγγελέας είπε πως μετά από έρευνα δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για Μεϊμαράκη».
Χθες το βράδυ, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ είτε να προσκομίσει σήμερα το έγγραφο αυτό που αφορά αυτήν τη δικογραφία ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα. «Δεν μπορεί να διεκδικεί τη πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, επικαλούμενος μάλιστα έγγραφα τα οποία δεν κατέχει», συμπλήρωσε.
Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο ίδιος την υπόθεση αυτή την έφερε σε σχέση με την κ. Κωνσταντοπούλου και την πορεία των υποθέσεων διαφθοράς στη Βουλή.
«Έξι εισαγγελείς, και συγκεκριμένα δύο στρατιωτικοί εισαγγελείς, τρεις εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς και δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, έχουν διαπιστώσει κατόπιν διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε, 4.000 σελίδων, αξιόποινες πράξεις που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και μάλιστα, με βαριές κατηγορίες, που είναι απιστία σε βάρος του Δημοσίου και επιβαρυντικές περιστάσεις, που αναφέρονται σε καταχραστές του δημοσίου» είπε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα καταθέτει στην ΕΡΤ. «Αύριο θα είναι στην ΕΡΤ ο κ. Μεϊμαράκης. Οφείλει να φέρει τα έγγραφα τα οποία λέει», τόνισε.
Διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αυτά είναι των αρμοδίων υπηρεσιών και επισήμανε ότι «όταν εμπλέκονται υπουργοί, η εισαγγελία σταματάει την έρευνα και στέλνει την υπόθεση στη Βουλή για να πάρει άδεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης