Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για το debate παρωδία των πολιτικών αρχηγών εκτός της Χρυσής Αυγής - Όλοι εναντίον του Τσίπρα

Αντίστροφη μέτρηση για το debate παρωδία των πολιτικών αρχηγών εκτός της Χρυσής Αυγής - Όλοι εναντίον του Τσίπρα
Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους εστιάζουν Τσίπρας και Μεϊμαράκης
(upd2)Σε ένα debate - παρωδία, το οποίο θα εξελιχθεί σε επικοινωνιακό show ανοησιών και ψεμάτων, θα συμμετάσχουν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, χωρίς τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο, τον οποίο απέκλεισαν από τη διαδικασία.
Πρόκειται περί μιας αστείας διαδικασίας μονολόγων όπου ο πολίτης δεν θα βγει σοφότερος αλλά περισσότερο εξαπατημένος.

Τα 3 διλήμματα του Τσίπρα

Με τρία διλήμματα  θα παρουσιαστεί στο debate των αρχηγών απόψε ο Αλέξης Τσίπρας με τον ίδιο και το επιτελείο του να γνωρίζουν καλά πως θα είναι… ένας εναντίον όλων.
Το πρώτο δίλλημα για το οποίο θα επιχειρηματολογήσει σε κάθε ευκαιρία μέσα από τις απαντήσει του είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει το νέο και βγάζει τη χώρα από τους μηχανισμούς και τις πρακτικές του παλιού και του φθαρμένου που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και τα μνημόνια.
Το δεύτερο δίλλημα – επιχείρημα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο ίδιος και το κόμματου δεν έχουν εξαρτήσεις από συμφέροντα και πως ο λαός πρέπει να τους δώσει την ευκαιρία της αυτοδυναμίας για να προσχωρήσουν στην ανασυγκρότηση του τόπου  σπάζοντας το φαύλο κύκλο των συμφερόντων και της διαπλοκής.
Μάλιστα ο ίδιος και οι επιτελείς  του έχουν αποφασίσει δοθείσης της ευκαιρίας ο Αλέξης Τσίπρας να επαναλάβει ότι τα σενάρια του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας εξυφαίνονται από την διαπλοκή που δεν θέλει να χάσει τα προνόμια της από μια αυτοδύναμη και αποφασισμένη να συγκρουστεί μαζί της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .
Τρίτο δίλλημα – επιχείρημα στο οποίο επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας για να κερδίσει τις εντυπώσεις της τηλεμαχίας είναι ότι ο ίδιο και το κόμμα του είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευθεί το χρέος και μια σειρά από αλλά ζητήματα τα οποία όπως θα πει είναι «οι 5 γκρίζες ζώνες της διαπραγμάτευσης».
Δυο θα είναι οι βασικοί αντίπαλοι του στο αποψινό debate.
Ο πρώην σύντροφός του και πρόεδρος πλέον της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης τα πυρά του οποίου αναμένεται να είναι εύστοχα και να βρίσκουν στόχο.
Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική της αποδόμησης των θέσεων του κόμματος και αν χρειαστεί ακόμα και των προσώπων που το απαρτίζουν.
Αιχμή της ρητορικής και της επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα είναι η ρητορική για έξοδος από την ευρωζώνη που προτείνει για την οποία θα επαναλάβει πως θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για τη χώρα.
Δεύτερος βασικός αντίπαλος ο Βαγγέλης Μειμαράκης ο οποίος αναμένεται να προτάξει τη λύση του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να κυβερνηθεί η χώρα και να βγει σύντομα από τα δεινά τα οποία έφερε η εξάμηνη διακυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί θα υπάρξει ένα έντονο δίπολο και οι τόνοι θα ανέβουν καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει την πόλωση προς όφελος της συσπείρωσης των ψηφοφόρων και ίδιος των αναποφάσιστων που ταλανίζονται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και εν πολλοίς θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και ίσως και την οριακή αυτοδυναμία.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Στην τελική ευθεία για το debate των πολιτικών αρχηγών – Πυρετός διεργασιών στα κομματικά επιτελεία

Όλα είναι έτοιμα για το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών με τα κόμματα να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το debate, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, θα αρχίσει στις 21:00 το βράδυ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.
Οι αρχηγοί θα κάτσουν στο πάνελ βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.
Τις ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV) ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πάνος Χαρίτος (ΕΡΤ).
Οι ερωτήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες: Οικονομία/ Ανάπτυξη/ Ανεργία, Παιδεία/ Υγεία/ Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική, Μεταναστευτική Πολιτική και Εξωτερική Πολιτική ενώ θα τεθεί μια ελεύθερη ερώτηση από κάθε δημοσιογράφο.
Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς να απευθυνθούν ο ένας στον άλλο, υποβάλλοντας ερωτήσεις.
Σημειώνεται ότι κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30'' και η απάντηση 1,30'', ενώ η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση θα έχει διάρκεια έως 15'' και η απάντηση έως 30''.
Αν και πολλοί εκτιμούν ότι τα debate δεν επηρεάζουν την κρίση των ψηφοφόρων αλλά είναι «μάχη» εντυπώσεων, οι τηλεοπτικές αυτές αναμετρήσεις έχουν τη σημασία τους καθώς η ρητορική, η στάση, τα λάθη ή οι παραλείψεις των πολιτικών αρχηγών, είναι ικανά να επηρεάσουν την κρίση κυρίως των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.
Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κλίμα που θα αναπτυχθεί μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη καθώς και ποιος από τους αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην προσπάθεια τους να καταλάβουν την τρίτη θέση.
Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα επιχειρήσουν αφενός να ενισχύσουν το κυβερνητικό προφίλ τους και αφετέρου να αποδομήσουν τον αντίπαλο τους, αν και κύριο μέλημα τους είναι να κάνουν μια καλή και πειστική εμφάνιση με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και παραλείψεις.

(πρώτη ενημέρωση 9 Σεπτεμβρίου 2015, 09:36)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης