Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Το καλό σενάριο για την Ελλάδα... Οι εκλογές να προκαλέσουν μια νέα αρχή

NBG Securities: Το καλό σενάριο για την Ελλάδα... Οι εκλογές να προκαλέσουν μια νέα αρχή
Αρνητικές οι προοπτικές για επιχειρήσεις και τράπεζες
Το εξωτερικό περιβάλλον στο ελληνικό χρηματιστήριο γίνεται όλο και πιο δύσκολο, παρατηρεί η NBG Securities, καθώς ο επιχειρηματικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις τόσο από την επιβράδυνση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και το εξωτερικό περιβάλλον.
Στην τελευταία 62σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο No place to hide? Or a re-start post the Greek elections? (Κανένα μέρος να κρυφτεί κανείς; Ή μια επανεκκίνηση μετά τις ελληνικές εκλογές;), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η NBG Securities τονίζει ότι οι δυσμενέστερες προοπτικές στις αναδυόμενες αγορές αναμένεται να έχουν σοβαρές συνέπειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες στην πρόσβασή τους στις κεφαλαιαγορές θα πρέπει να είναι ένα άλλο αρνητικό για την αγορά μετοχών.
Η NBG Securities επιβεβαιώνει ότι προτιμά τις μετοχές με διεθνή παρουσία και ελκυστικές αποτιμήσεις, όπως οι Aegean Airlines, η Frigoglass, η Folli Follie, η Motor Oil, η Τιτάν και ο Σαράντης.

Το καλό σενάριο: Οι εκλογές να προκαλέσουν μια νέα αρχή για την Ελλάδα

Το βασικό μήνυμα που βγαίνει από τις προσεχείς εκλογές θα πρέπει είναι μια σαφής εντολή για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με ευρύτερη
κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ του 3ου μνημονίου.
Το βασικό ερώτημα είναι αν οι Έλληνες πολιτικοί δεσμευθούν για την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.
Θα είναι θετική έκπληξη αν συμβεί.
Θα γνωρίζουμε περισσότερα για το θέμα αυτό στο τέλος της επόμενης επίσημης αξιολόγησης προόδου του προγράμματος (Οκτώβριος;).
Βασικός καταλύτης για την Ελλάδα θα είναι επίσης η ένταξή της στο ευρωπαϊκό QE της ΕΚΤ και η αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στα προγράμματα διευκόλυνσης των τραπεζών, προκειμένου να πληρώνουν λιγότερα για τη χρηματοδότηση τους.

Κοιτάζοντας (και πάλι) το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων από το τέλος αυτού του έτους...

Οι πιθανές ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών λιμανιών και των αεροδρομίων, η αναδιάρθρωση του τομέα της ενέργειας, των πωλήσεων ακινήτων και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού θα είναι ελπιδοφόρα σχέδια για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2015 απαιτούν σταθερές αγορές κεφαλαίου και ένα βελτιωμένο περιβάλλον λειτουργίας (δηλαδή ένα σταθερό φορολογικό και ρυθμιστικό περιβάλλον).
Σε ένα καλό σενάριο, οι μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμανιών και ανάπτυξης ακίνητων περιουσιών θα μπορούσαν να επωφεληθούν

Τραπεζικός τομέας: Περισσότερες ανάγκες κεφαλαίων μπροστά;

Ο τραπεζικός τομέας εμπορεύεται σε πολύ ελκυστικές τιμές, αλλά θα μπορούσαν να υποφέρει από τον σχηματισμό νέων προβληματικών δανείων, που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας.
Η νέα τραπεζική οδηγία, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 απαιτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης πριν από το τέλος του έτους παρά τις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν.
Το πλαίσιο για τη διακυβέρνηση του ΤΧΣ και του τραπεζικού τομέα θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στους πιστωτές του κλάδου.
Η αποτίμηση των τραπεζικών μετοχών θα συνεχίσει να είναι δύσκολη για τους υφιστάμενους μετόχους.
Το ζητούμενο είναι το μέγεθος, η διαθεσιμότητα και η προέλευση των κεφαλαίων στις επικείμενες αυξήσεις.

Μη-τραπεζικά: Η ηγεσία θα δοκιμαστεί κατά το επόμενο έτος

Οι ηγέτες του εγχώριου επιχειρηματικού τομέα έχουν υποφέρει, αλλά επέζησαν σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που συρρικνώνεται συνεχώς.
Η NBG Securities περιμένει οι τάσεις να γίνουν πιο αρνητικές σταδιακά από το τρίτο τρίμηνο του 2015 και να επηρεάσουν ισχυρά ονόματα της εγχώριας αγοράς.
Το discount που διαπραγματεύονται οι ελληνικές μετοχές έναντι διεθνών ανταγωνιστών τους, είναι κατά την άποψη της NBG Securities περισσότερο εμφανής σήμερα.

Τιμές στόχοι και συστάσεις στις υπό κάλυψη μετοχές





Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης