Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σειρά συναντήσεων του Μεϊμαράκη με παραγωγικούς φορείς - Επί τάπητος οι εξαγωγές

Σειρά συναντήσεων του Μεϊμαράκη με παραγωγικούς φορείς - Επί τάπητος οι εξαγωγές
«Απαιτείται σταθερότητα, όχι αβεβαιότητα, καθαρές λύσεις, καθαρές προτάσεις και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας»
Συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων είχε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Αναστάσιος Τζήκας, κατόπιν της συνάντησης, υποστήριξε ότι «ο κλάδος των νέων τεχνολογιών μπορεί να γίνει ο μεγάλος μοχλός για να ξεπεράσουμε την κρίση».
Παράλληλα, τόνισε ότι ζητούμενο είναι να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, να επιβάλλουμε όρους διαφάνειας παντού και ηλεκτρονικές συναλλαγές.
«Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να γίνουν στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίου, υπογραμμίστηκε ότι ο εξαγωγικός κόσμος με μεγάλη χαρά είδε την πρόσκληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί δείχνει ότι έχει την εξωστρέφεια ως πυλώνα στήριξης της ανάπτυξης».
Ακόμη, σημείωσε ότι ο εξαγωγικός τομέας έφερε στη χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέτος, 27 δισ. ευρώ και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη μετά τα capital controls η χώρα, όπως είπε, να επιστρέψει στην κανονικότητα.
«Απαιτείται σταθερότητα, όχι αβεβαιότητα, καθαρές λύσεις, καθαρές προτάσεις και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, υποστήριξε ότι υπερφορολόγηση των ακινήτων σε όρια που δεν μπορούν να γίνουν υποφερτά από τους πολίτες.
«Η οικοδομή έχει δυνατότητα να δώσει δουλειά στο λαό και τζίρο.
Είδαμε κατανόηση και συναντίληψη σε πολλά που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να ανασάνει ο Έλληνας φορολογούμενος», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έθεσαν στον πρόεδρο της Ν.Δ. θέματα συνεργασίας αλλά και της εξάμηνης παράτασης του ΕΣΠΑ για την απορρόφηση του συνόλου των κονδυλίων.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Κωνσταντίνος Κόλλιας τόνισε ότι έδωσε έμφαση σε δύο θέματα:
Πρώτον να προχωρήσουν εμπροσθοβαρώς οι μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο τρίτο πρόγραμμα ώστε να δοθεί στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα κάποιων φορολογικών ελαφρύνσεων και δεύτερον να έρθει γρήγορα το τρίτο πακέτο από τη δόση των 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα πάνε σε ιδιώτες και αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης