Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης στο Bloomberg: Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης ο Τσίπρας – Πήγε κλαίγοντας για συμφωνία διάσωσης

Μεϊμαράκης στο Bloomberg: Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης ο Τσίπρας – Πήγε κλαίγοντας για συμφωνία διάσωσης
Θα καλέσουμε τον Τσίπρα να συμμετέχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό για να διαφυλαχθεί η θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
«Χαϊδεμένο» παιδί της Ευρώπης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του στο Bloomberg, την Κυριακή, κατηγορώντας τον ότι πήγε κλαίγοντας στην Ευρώπη να ζητήσει συμφωνία διάσωσης της χώρας.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει και ότι οι ευρωπαίοι κάνουν λάθος να θεωρούν τον Τσίπρα την καλύτερη λύση για τη διατήρηση της ενότητας στην ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι δεν υπήρχε ανάγκη ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας ότι «χρωστάει μια εξήγηση διότι έθεσε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και έφερε αβεβαιότητα και αστάθεια κατά τη διάρκεια της πιο κρίσιμης στιγμής της εφαρμογής του προγράμματος».
«Είναι καταστροφικό να διεξάγεις εκλογές κάθε έξι μήνες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα, σημείωσε ότι θα παραιτηθεί από τυχόν αξιώσεις για την ηγεσία της χώρας, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές, αν αυτό καταστεί αναγκαίο για τον σχηματισμό ενός αξιόπιστου κυβερνητικού συνασπισμού.
«Ο Τσίπρας μάς αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «παρ' όλα αυτά, τον υποστηρίξαμε διότι σκεφτήκαμε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ήταν αυτή που βρισκόταν σε κίνδυνο».
Πάντως, ανέφερε ότι θα προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.
«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι «έχουμε αποδείξει κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ότι, όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διαφύλαξη της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, επιθυμούμε να συνεργαστούμε».
Παράλληλα, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος αν στοιχηματίζουν ότι ο Τσίπρας αποτελεί την καλύτερη ελπίδα για τη διατήρηση της ενότητας στη νομισματική ένωση.
«Ακόμη και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίσει παρόμοια εσωτερικά προβλήματα διαφωνιών κάθε φορά που θα φέρνει έναν νόμο προς εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης», σημείωσε και επισήμανε ότι «ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσεις και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, αυτός ο κίνδυνος θα είναι ακόμη πιο άμεσος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης