Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bloomberg: Μείωση κατά 19% στα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών το τρίτο τρίμηνο του 2015

Bloomberg: Μείωση κατά 19% στα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών το τρίτο τρίμηνο του 2015
Ανάλογη πτώση (-18%) και στα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων
Οι επενδυτικές τράπεζες μπορεί να δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 19% το τρίτο τρίμηνο του 2015 αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο αναλυτές της JP Morgan Chase & Co.
H πτώση αποδίδεται στη μείωση των κερδών των μετοχών του βιομηχανικού κλάδου και στην αστάθεια που προκλήθηκε από την αναταραχή στην Κίνα.
Ο πρόσφατος ισχυρός κύκλος εργασιών, ειδικά στις μετοχές, θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά, όταν οι αγορές αποκατασταθούν όχι μόνο στην Ασία, αλλά παγκοσμίως, εκτιμούν οι αναλυτές σε μία γραπτή αναφορά της Πέμπτης.
«Παρά το γεγονός ότι η αστάθεια είναι καλή για τις επενδυτικές τράπεζες θα μπορούσε να επηρεάσει την ολοκλήρωση των deal στο τρίτο, αλλά και πιθανότατα και στο τέταρτο τρίμηνο, μειώνοντας τις εκτιμήσεις των κερδών ανά μετοχή από 2 σε 3% κατά μέσο όρο ως το 2017» καταλήγει η αναφορά.
Η Κίνα αναστάτωσε τις αγορές παγκοσμίως τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς τα φτωχά οικονομικά στοιχεία ενισχύουν τους φόβους ότι η οικονομία της επιβραδύνεται περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν οδηγώντας σε συντριβή τις εγχώριες μετοχές που έχασαν 4 τρισ. δολάρια της αξίας τους.
Η χώρα που υπέστη και το σοκ της υποτίμησης του γουάν κλείνει τώρα τις συναλλαγές και τις τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα για τους εορτασμούς της 70ης επετείου από την ήττα της Ιαπωνίας στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δίνοντας στους επενδυτές και τους τραπεζίτες τέσσερις μέρες διακοπής.
Στις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου με εξαίρεση την Goldman Sachs  τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων θα πέσουν κατά 18% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο, αντί για 14% που ήταν οι προβλέψεις.
Τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών μπορεί να μειωθούν κατά 20% το ίδιο διάστημα, αντί για 16% που ήταν η αρχική εκτίμηση, όπως αναφέρεται στο σημείωμα των αναλυτών.
Οι UBS Group AG, Goldman Sachs και Morgan Stanley εκτιμούν επίσης ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα πέσουν κατά 3% το 2015 και το 2016 και μόνο η Deutsche Bank AG’s και η Barclays Plc’s προβλέπουν πτώση 2% και 1% αντίστοιχα.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν επίσης ότι τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών θα μειωθούν κατά 18% το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το δεύτερο, καθοδηγούμενα από μία πτώση 25% στο σταθερό εισόδημα, τα νομίσματα και τα εμπορεύματα.
Τα έσοδα από τις μετοχές θα έχουν με τη σειρά τους συρρίκνωση 15% την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης