Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα 10 εκατ. ευρώ αυξάνεται το όριο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων - Χαλαρώνουν τα capital controls

Στα 10 εκατ. ευρώ αυξάνεται το όριο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων - Χαλαρώνουν τα capital controls
Θα επιτραπεί στις επιχειρήσεις να κάνουν αναλήψεις χρημάτων έως 5.000 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά και άλλα παραστατικά
Στα 10 εκατ. ευρώ ανά τράπεζα θα ανέλθει το όριο για τις επιχειρήσεις από 7 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.
Επίσης, οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα αξιοποίησης των υπολοίπων, δηλαδή χρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν από τις επιχειρήσεις.
Τα υπόλοιπα δεν θα χάνονται και θα μεταφέρονται την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης θα επιτραπεί προς τις επιχειρήσεις να κάνουν αναλήψεις χρημάτων έως 5.000 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά και άλλα παραστατικά.
Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στην Tράπεζα της Ελλάδος, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Νίκου Φράγκου και του Νίκου Μούργελα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Η Τράπεζα της Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον υποδιοικητή Θεόδωρο Μητράκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη θα υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε στο www.bankingnews.gr ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σταδιακή άρση των περιορισμών των τραπεζικών συναλλαγών που έφερε η εφαρμογή των capital controls.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό υποχρεώνονται σε υψηλές προμήθειες στα επίπεδα του 10%, όπως μας κατήγγειλαν επιχειρηματίες.
Από την πλευρά τους τα επιτελεία των τραπεζών υποστηρίζουν ότι πριν την εφαρμογή των capital controls οι παραπάνω συναλλαγές γίνονταν μέσω e-banking και δεν υπήρχαν χρεώσεις.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι νέοι φοιτητές και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο υπουργός κ Νίκος Χριστοδουλάκης αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ’ λη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα.
Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης