Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρεμβάσεις - αντίβαρο στα μέτρα του μνημονίου ανακοινώνει ο Τσίπρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπει συνεργασία με ΝΔ

Παρεμβάσεις - αντίβαρο στα μέτρα του μνημονίου ανακοινώνει ο Τσίπρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπει συνεργασία με ΝΔ
Πρόσωπα - έκπληξη στις λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ - Αγώνας δρόμου να κλειδώσουν έως την Παρασκευή
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο μέχρι την Παρασκευή να καταρτιστεί το πλήρες προεκλογικό πρόγραμμα, να οριστικοποιηθεί η επικοινωνιακή πολιτική, να οργανωθούν η κομματική βάση και οι οργανώσεις, που παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης μετά τη διάσπαση του κόμματος, καθώς και να κλειδώσει η λίστα των υποψηφίων.
Σε απανωτές συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο στην Πλατεία Κουμουνδούρου, εξετάστηκαν τα ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος την Κυριακή (6/9) το βράδυ στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην ΔΕΘ.
Πρόκειται για μια σειρά από μέτρα τα οποία δεν θα προκαλέσουν την αντίδραση των δανειστών, με χαμηλό δημοσιονομικό κόστος, αλλά και με κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως αντίβαρα στα σκληρά μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.
Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε να έχει πλήρη εικόνα από την περιοχή των κομματικών Οργανώσεων και των Νομαρχιακών, καθώς πολλές από αυτές έχουν περάσει στα χέρια και ελέγχονται από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες αποφάσισαν να πάρει ο ίδιος πάνω του το
προεκλογικό παιχνίδι και να μπει μπροστά στην προεκλογική μάχη, καθώς το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο όπως εκτιμήθηκε παρουσιάζει δυναμική στην κοινωνία.

Πρόσωπα - έκπληξη στις λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για τη λίστα υποψηφίων, στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου μιλάνε ανοικτά για πρόσωπα - έκπληξη, σημειώνοντας ότι η μετατροπή του Κομματικού ΣΥΡΙΖΑ στον Κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποτυπωθεί ξεκάθαρα μέσα από το ψηφοδέλτιο.
Ως εκ τούτου ήδη βολιδοσκοπούνται πρόσωπα με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και βαρύ βιογραφικό, πρόσωπα υπερκομματικά και με όσο το δυνατόν υψηλότερη αναγνωσιμότητα.
Στις λίστες βέβαια θα υπάρχουν και όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος που δεν αποχώρησαν, οι οποίοι θα τοποθετηθούν με βάση τη σειρά εκλογής τους στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή πολιτική, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ειλημμένη απόφαση να κρατηθούν υψηλά οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον βασικό αντίπαλο, τη Νέα Δημοκρατία και να επιχειρηθεί η απαξίωση των θέσεων της Λαϊκής Ενότητας, εστιάζοντας στο ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή που προτάσσει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των διαφωνούντων.

Τα κακά μαντάτα των δημοσκοπήσεων και τα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης αλλά και διαρροές ψηφοφόρων σε άλλα κόμματα, τόσο από το λεγόμενο αντιμνημονιακό μπλοκ όσο και από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτός είναι και ο λόγος που, αν και ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν το «σκληρό ροκ» με τη Νέα Δημοκρατία και τη Λαϊκή Ενότητα, κρατούν χαμηλά τους τόνους με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Με τις πρώτες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι δεν υπάρχει δυναμική αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρας κάνουν σχέδια επί χάρτου για την επομένη των εκλογών και τις συνεργασίες.
Με το σενάριο για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας να μην τίθεται καν προς συζήτηση και να απορρίπτεται πλήρως, ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει στη συνεργασία κατ' αρχάς με τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι ωστόσο δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή.
Ως εκ τούτου στην Κουμουνδούρου φλερτάρουν με την ιδέα της κυβερνητικής συνεργασίας με το Ποτάμι και το συνεργατικό σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Σε ό,τι αφορά την τηλεμαχία, το γνωστό ντιμπέιτ, οι εκπρόσωποι Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μία τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης