Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Politico: Ανέφικτη η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ - Κίνδυνος διεξαγωγής και νέου γύρου εκλογών

Politico: Ανέφικτη η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ - Κίνδυνος διεξαγωγής και νέου γύρου εκλογών
Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως δεν προτίθεται να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ΝΔ και το Ποτάμι, αυξάνουν την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα των εκλογών
Σκληρή μάχη αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να αναδειχθεί το κόμμα του σε πρώτη δύναμη στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Όπως επισημαίνει σε νέο του άρθρο το περιοδικό Politico, μπορεί το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι "Μόνο Μπροστά", ωστόσο αποδεικνύεται πολύ δύσκολο τελικά να αναδειχθεί πρώτο κόμμα, δεδομένης της μικρής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία που δείχνει το πρώτο κύμα δημοσκοπήσεων που ανακοινώθηκε το σαββατοκύριακο.
Όπως υποστηρίζει το Politico, επικαλούμενο την πλειοψηφία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει έντονα την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από πρωθυπουργός της χώρας, μόλις επτά μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία.
Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και η προκήρυξη νέων εκλογών βυθίζουν εκ νέου τη χώρα στην αβεβαιότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, λόγω των προεκλογικών του εξαγγελιών για τερματισμό της λιτότητας.
Αντ' αυτού, συμφώνησε στην υπογραφή του τρίτου - και πιο σκληρού - μνημονίου, διαμηνύοντας πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος, αφού η εναλλακτική ήταν μόνο η καταστροφική αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου για τη λήψη νέου πακέτου διάσωσης - ύψους 86 δισ. ευρώ - προκάλεσε γενικευμένη επανάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας μάλιστα στη διάσπαση του κόμματος, μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη και τη δημιουργία του πολιτικού φορέα, της Λαϊκής Ενότητας.
Οι μέχρι στιγμής δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πως δεν προτίθεται να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ΝΔ και το Ποτάμι, αυξάνουν την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Εάν μετά την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, είναι πιθανή η διεξαγωγή νέου κύκλου εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης