Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης

Merkel (Γερμανία): Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης
Η αντιμετώπιση της κρίσης προσφύγων θα δείξει αν η Ευρώπη μπορεί να κάνει τη δικαιοσύνη μια από τις θεμελιώδεις αρχές της, δήλωσε
Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Βερολίνο.
«Έχουμε στο μεταξύ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος, θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια όσον αφορά τα επιτόκια για την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν κάποια περιθώρια για την περίοδο αποπληρωμής των δανείων.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι ο κόσμος βλέπει τη Γερμανία ως τη γη της ελπίδας και της ευκαιρίας, όμως δεν ήταν πάντοτε έτσι και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στο να δεχόμαστε μετανάστες».
Πρόσθεσε δε, ότι αν η Ευρώπη αποτύχει να διαχειριστεί την κρίση με τους πρόσφυγες, δεν θα είναι η Ευρώπη που οραματιστήκαμε.
Μάλιστα, αναφερόμενη στα επεισόδια που έγιναν για τους μετανάστες στη Γερμανία, δήλωσε προβληματισμένη για το μίσος και τη διάθεση της Γερμανίας στο θέμα και τόνισε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή εναντίον της ξενοφοβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης