Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Όνειδος οι μειώσεις συντάξεων - Τα μνημόνια οδηγούν τους συνταξιούχους στον Καιάδα

Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Όνειδος οι μειώσεις συντάξεων - Τα μνημόνια οδηγούν τους συνταξιούχους στον Καιάδα
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, οι μειώσεις στις συντάξεις, «είναι αθλιότητα, ντροπή και όνειδος»
Αθλιότητα, ντροπή και όνειδος χαρακτήρισε τις μειώσεις συντάξεων ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι τα μνημόνια οδηγούν τους συνταξιούχους στον Καιάδα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι μόλις ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας και το τρίτο μνημόνιο «δείχνει τα κοφτερά δόντια του», προσθέτοντας ότι πρόκειται για μέτρο εξόντωσης των ήδη συρρικνωμένων συντάξεων πείνας και εξαθλίωσης.
Μόνον από αυτό, σημείωσε, οι συνταξιούχοι θα χάνουν κάθε χρόνο 850 εκατ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι έπονται επτά ακόμα μέτρα περικοπής των συντάξεων, με πρώτα απ’ όλα τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τα οποία θα κοστίσουν στον κόσμο των συνταξιούχων 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, «ένα απίστευτο ιλιγγιώδες ποσό».
«Μιλάμε για τον πρόωρο "θάνατο" του συνταξιουχικού κόσμου. Είναι αθλιότητα, είναι ντροπή, είναι όνειδος να οδηγούμε στον καιάδα τους απόμαχους της δουλειάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, επιτέθηκε κατά των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, υπογραμμίζοντας ότι «εξοντώνουν καθημερινά, με τα μνημόνια και με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν, τον ελληνικό λαό».
Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα ακυρώσει τα μνημόνια, τη λιτότητα και την εθνική υποτέλεια.
«Η χώρα μας θα μπει σε μία νέα προοδευτική και αναπτυξιακή τροχιά», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης