Τελευταία Νέα
Πολιτική

Mεϊμαράκης: Αμετανόητος και λίγος ο Τσίπρας... την κοπανάει για να μην εφαρμόσει το μνημόνιο - Υπέρ των συναινέσεων η ΝΔ

Mεϊμαράκης: Αμετανόητος και λίγος ο Τσίπρας... την κοπανάει για να μην εφαρμόσει το μνημόνιο - Υπέρ των συναινέσεων η ΝΔ
Οι πολίτες οδηγούνται εκ νέου στις κάλπες χωρίς να είναι ενημερωμένοι - Αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, θα κάνω κυβέρνηση με τους πιο άξιους που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα - Γλυκά είπα ότι είναι ψευτράκος... - Η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει το 99% των μεταρρυθμίσεων που περιέχει το μνημόνιο
(upd15)Σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκης, κατηγορώντας ευθέως τον λ. Τσίπρα πως είναι αμετανόητος και πως ακόμη δεν έχει εξηγήσει για ποιο λόγο οδηγεί τη χώρα σε εκλογές.
"Οι πολίτες οδηγούνται εκ νέου στις κάλπες χωρίς να είναι ενημερωμένοι", κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
Επιστρατεύοντας μάλιστα το χιούμορ του ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε πως "Ο κ. Τσίπρας έχει χαθεί έξι μέρες και είναι επιτυχία που τον βρήκατε εδώ στον Alpha (συνέντευξη Τσίπρα χθες 26/8), καθώς έχετε και την Α. Νικολούλη, βέβαια...".
Επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στη διενέργεια εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε πως "Θα μπορούσα να κατανοήσω τις εκλογές αν γίνονταν πριν τη συμφωνία.
Τι αισθανόταν ο Τσίπρας όταν την υπέγραφε;
Είναι αμετανόητος".
Συνεχίζοντας ανέφερε πως οι εκλογές πρέπει να έχουν τον χρόνο τους για να συζητηθούν τα θέματα πάνω στα οποία θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες.
Πάμε να ψηφίσουμε για κάτι που ψηφίστηκε σε μία μέρα, επηρεάζει τη ζωή μας για χρόνια και ζητάμε από τους πολίτες να αποφασίσουν, κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μπορούσε να παίξει ρόλο εθνικού ηγέτη ο Τσίπρας, εμείς τον εμπιστευτήκαμε, πρόσθεσε, για να εξηγήσει πως "περισσότερο κατηγορήθηκα εγώ ότι ο Τσίπρας κυβερνάει και κάνει ό,τι θέλει με τις δικές μας ψήφους".
"Έχει κανείς εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι τον Φεβρουάριο δεν θα πάει πάλι σε εκλογές;" σχολίασε, με καυστικό τρόπο, ο πρόεδρος της ΝΔ, για να σημειώσει πως... "Μόνος του έφυγε".
"Αρχηγοί τριών κομμάτων είπαν στον Τσίπρα να μην πάει σε εκλογές, γιατί ανακόπτεται η πορεία προς τη σταθερότητα, αλλά εκείνος άρχισε να συμπεριφέρεται με αλαζονικό τρόπο", εξήγησε.
"Γιατί κάνει τις εκλογές; Τι θα αλλάξει; Δεν θα έχει τόσους αντάρτες...", διεμήνυσε.
"Για να φτάσουν οι πολίτες σε τέτοια απόγνωση να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ήταν πάρα πολύ θυμωμένοι με μας...", δεν δίστασε να παραδεχθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015.
"Δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο ο Τσίπρας", διεμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης, για να προσθέσει πως "Η γνώμη μου είναι ότι φεύγει".
"Ο τύπος... την κοπανάει", δεν δίστασε να σχολιάσει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μεϊμαράκης.
"Ο Τσίπρας είπε ή, αυτοδυναμία ή, συνεργασία μόνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες... Την κοπανάει γιατί δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο", επανέλαβε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.
Και τώρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τον κ. Τσίπρα για μία κυβέρνηση συνεργασίας και χωρίς να γίνουν εκλογές, σημείωσε, για να υπενθυμίσει πως η ΝΔ και το 2012 συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ προς όφελος του ελληνικού λαού.
"Κάτι ανάλογο θα κάνουμε και τώρα", υποστήριξε.
Συνεχίζοντας ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι... έχουν φάει το παραμύθι του Τσίπρα, γι' αυτό δεν τους πειράζουν οι εκλογές.
"Γίνονται εκλογές γιατί δεν έχει έρθει το ραβασάκι της εφορίας και Ο ΕΝΦΙΑ;", διερωτήθηκε και πάλι με καυστικό τρόπο.
Μάλιστα, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως η ΝΔ ζητά αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτια και ψάχνει υποψήφιους, κατήγγειλε μάλιστα για να εξηγήσει πως "εμείς ως ΝΔ δεν έχουμε πρόβλημα, τις περιμέναμε τις εκλογές".
Δεν έχει τεθεί από κανέναν ότι μπορεί να μπει θέμα αρχηγού της ΝΔ, αν είμαι πρωθυπουργός, σημείωσε για να προσθέσει πως αυτά τα διαρρέει το Μαξίμου.
Αν κερδίσουμε τις εκλογές θα κάνω κυβέρνηση με τους πιο άξιους που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, δεσμεύθηκε για να καταγγείλλει πως η Ευρώπη αλλάζει, εμείς δεν αλλάζουμε.
Η Ελλάδα με τον Τσίπρα έμεινε πολύ πίσω, διεμήνυσε, για να προσθέσει πως είναι πλέον "δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, την ποσοτική χαλάρωση, τις διαθέσιμες επενδύσεις".
Η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει το 99% των μεταρρυθμίσεων που περιέχει το μνημόνιο, αποκάλυψε ο κ. Μεϊμαράκης για να προσθέσει πως πρέπει επίσης να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Τώρα έχουμε τα πεπραγμένα επτά μηνών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε στη συνέχεια, για να καταγγείλλει επίσης πως οι τράπεζες έκλεισαν και πλέον χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση 25 δισ. ευρώ.
Μετά τις εκλογές θα συγχωρήσω τον Τσίπρα, δεν δίστασε να δηλώσει ο κ. Μεϊμαράκης.
"Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τη διχόνοια του παρελθόντος", συμπλήρωσε.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του Αλ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον χαρακτήρισε... δήθεν.
Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, αλλά ο Αλ. Τσίπρας έχει πολιτικές ευθύνες για όλα, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως είναι "πολλά τα ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν πολιτικά".
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της απερχόμενης προέδρου της βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως την σέβεται θεσμικά, αλλά πως ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να μην την είχε προτείνει ή να την άλλαζε, καθώς θα έπρεπε να την ξέρει....".
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στο μεταναστευτικό, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε χαρακτηριστικά πως "η Χρυσή Αυγή δεν έχει πολιτικές οι οποίες θα βοηθήσουν στη μείωση των μεταναστευτικών ροών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης