Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ από τη Γερμανία στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ από τη Γερμανία στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες
Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου οι άνθρωποι να μένουν εκεί και να μην εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, τόνισε ο γερμανός υπ. Εξωτερικών
Η όξυνση του ζητήματος των προσφύγων επισκιάζει τη σημερινή, δεύτερη διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη.
Όπως ανέφερε ο γερμανός υπ. Εξωτερικών, Frank Walter Steinmeier, σε αποκλειστικές του δηλώσεις προς την Deutsche Welle, η Γερμανία αποφάσισε προ ημερών να βοηθήσει την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο, προσφέροντας 1,2 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής μέριμνας για τους πρόσφυγες, χορηγώντας παράλληλα ποσό ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ σε Σερβία και ΠΓΔΜ.
Ερωτηθείς πώς πρέπει να αντιδράσει η Ε.Ε. στο γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν στην πΓΔΜ και τη Σερβία προερχόμενοι από την Ελλάδα, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι «μιλάμε εντατικά με την Ελλάδα.
»Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η ίδια δεν βρίσκεται στην αρχή της αλυσίδας, αντιθέτως παραπέμπει στην Τουρκία, η οποία φέρεται να προωθεί μαζικά Σύρους πρόσφυγες προς την Ελλάδα.
»Διαπιστώνει κανείς ότι το μεταναστευτικό ρεύμα κατ' άλλους προσφυγική κρίση, είναι τόσο μεγάλο, ώστε ο καθένας δείχνει με το δάκτυλο τον άλλο.
»Γι' αυτό θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε από κοινού τον όρο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο γερμανός υπ. Εξωτερικών.
Πρόσθεσε δε, «πιστεύω ότι δεν θα αποφύγουμε μια δικαιότερη ευρωπαϊκή κατανομή και ποσοστώσεις, παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν αντιστάσεις.
»Θα πρέπει να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο στις χώρες προέλευσης και σε σημαντικές χώρες διέλευσης.
»Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου οι άνθρωποι να μένουν εκεί και να μην εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους.
»Θα πρέπει να υπάρξουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αυτό γίνεται μόνον μέσω στενότερης οικονομικής συνεργασίας.
»Τρίτον, θα πρέπει να συμβάλουμε ώστε να αντιμετωπιστεί μια από τις βασικές αιτίες των μεταναστευτικών ρευμάτων, πρόκειται για τις κρίσεις και συγκρούσεις, τους εμφυλίους στη βόρεια Αφρική και τη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης