Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης: Η χώρα κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμα, αντί να πάρει χρήματα από την ΕΕ για το προσφυγικό πρόβλημα

Πατούλης: Η χώρα κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμα, αντί να πάρει χρήματα από την ΕΕ για το προσφυγικό πρόβλημα
«Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει μία σειρά από ενέργειες και υποδομές
Τη στιγμή που το Λιμενικό προχωρούσε για άλλη μία μέρα στη διάσωση δεκάδων μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο, στην ΚΕΔΕ γινόταν σύσκεψη για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος.
Και προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο οποίος επισήμανε ότι η χώρα μας κινδυνεύει, αντί να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες και υποδομές.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Πατούλης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:
-Πότε και με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστούν άμεσα χρήματα από την Ε.Ε.
-Πώς θα δημιουργηθούν τα απαραίτητα κέντρα υποδοχής.
-Πώς θα γίνει η μετακίνηση των μεταναστών – προσφύγων ταχύτερα κι αποτελεσματικότερα.
-Πώς αντίστοιχα θα γίνει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα η ταυτοποίηση και υγειονομική εξέταση και περίθαλψη όπου χρειάζεται των προσφύγων μεταναστών.
Παράλληλα, ο Θοδωρής Δρίτσας που ήταν παρών στη σύσκεψη, όπως και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποκάλυψε ότι οι ροές προσφύγων από τη Συρία έχουν αυξηθεί κατά 284%, ενώ από τα τέλη Ιουνίου έχουν έρθει στην Ελλάδα 100.000 μετανάστες.
Προτάθηκε, λοιπόν, η ΚΕΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των μεταναστευτικών ροών στους δήμους όλης της χώρας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης εγκαταστάσεων και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αλλά και να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.
Τέλος, οι περισσότεροι δήμαρχοι στάθηκαν στην έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Από τους δήμους Οινουσσών, Αγαθονησίου, Χάλκης και Σύμης έστειλαν επιστολές, καθώς δεν εκπροσωπήθηκαν διά ζώσης στη συνεδρίαση.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης