Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Τον Μάρτιο του 2016, και όχι τον Σεπτέμβριο του 2015, η αύξηση των επιτοκίων της Fed

tags :
Barclays: Τον Μάρτιο του 2016, και όχι τον Σεπτέμβριο του 2015, η αύξηση των επιτοκίων της Fed
Η Barclays αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την ποσοτική σύσφιγξη της Fed, λόγω της αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία
Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την αύξηση των επιτοκίων της Fed προέβη η βρετανική Barclays, λόγω της έντονης ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2016 και όχι τον Σεπτέμβριο του 2015.
«Δεδομένης της έντονης, αυτή την περίοδο, αβεβαιότητας για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η χρονική στιγμή της αύξηση των επιτοκίων φαίνεται να είναι πιο απρόβλεπτη από ό,τι συνήθως», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Barclays.
Ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς θεωρείται πιθανό, εφόσον η έντονη μεταβλητότητα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές αποδειχθεί παροδική.
Αντιθέτως, σημειώνουν πως αν η μεταβλητότητα στις αγορές επιμείνει ή «αποκαλύψει» μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας, τότε η Fed θα μπορούσε να μεταθέσει την αύξηση των επιτοκίων μετά τον Μάρτιο του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης