Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι προβλέπουν Societe Generale, Rabobank, Deutsche bank, Commerzbank, RBS για τις αγορές μετά το sell off;

Τι προβλέπουν Societe Generale, Rabobank, Deutsche bank, Commerzbank, RBS για τις αγορές μετά το sell off;
Τι εκτιμούν 5 διεθνείς οίκοι για τις αγορές....
Οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν σήμερα μετά το σοκ της  "Μαύρης Δευτέρας" 24 Αυγούστου και  παρά την περαιτέρω μεγάλη πτώση -7,6% στις κινεζικές μετοχές σήμερα.
Societe Generale, Rabobank, Deutsche bank, Commerzbank, RBS δίνουν στους FT τις εκτιμήσεις τους για την πορεία των αγορών.
Η Societe Generale επισημαίνει ότι η «παραδοσιακή» αντίδραση μετά το σοκ της πτώσης της Δευτέρας θα ήταν αναμενόμενη.
Ωστόσο ακόμη η κατάσταση είναι θολή καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας PBOC να παρέμβει
Στην Κίνα, πολλοί είναι που περιμένουν η PBOC να μειώσει τα επιτόκια αλλά το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει ειδικά στο γουάν ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με μεγάλες απώλειες για δεύτερη ημέρα.
Μετά την μεγάλη πτώση οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες αγορών αναφέρει η Rabobank ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε αν υπάρχει αλλαγή τάσης ή αν οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι φόβοι για την ανάπτυξη της Κίνας είναι υπερβολικοί.
H Rabobank παραμένει ανήσυχη για τις αγορές.
Η Deutsche Bank σημειώνει ότι πολλοί επενδυτές θέλουν να αγοράσουν.
Η Commerzbank εστιάζεται στις κινήσεις της FED και στις επιλογές της.  
1) Να αφήσει το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο κατά την επόμενη συνεδρίαση επιβεβαιώνοντας ότι οι ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις στην Κίνα είναι δικαιολογημένες.
2) Να υποβαθμίσει τους κινδύνους που προέρχονται από την Κίνα και να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά την επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο η αγορά θα μπορούσε να θεωρήσει  ότι η FED ακολουθεί λάθος πολιτική και μια τέτοια εξέλιξη θα  τροφοδοτούσαν τις ανησυχίες ακόμη περισσότερο.
Η RBS αναφέρει ότι το ευρώ έχει ανατιμηθεί  9% έναντι του γουάν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, +12% από τα χαμηλά του Απριλίου.
Το ευρώ είναι επίσης επάνω έναντι του δολαρίου.
Η σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία είναι +4,3% σε μηνιαία βάση και +6,7% από τον Απρίλιο υπέρ του ευρώ.
Η ανατίμηση του ευρώ θα ανησυχήσει την ΕΚΤ, διότι η επίδραση του νομίσματος στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι μεγάλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης