Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία, η επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας

Barclays: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία, η επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας
Bearish θέση για τις επενδύσεις με άμεση έκθεση στην κινεζική οικονομία, συνιστά η βρετανική τράπεζα 
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν άμεσοι καθοδικοί κίνδυνοι τόσο για την οικονομία της Κίνας, όσο και για την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, διατυπώνει η βρετανική τράπεζα, Barclays.
Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας απειλεί συνολικά την παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «οι κινεζικές αρχές έχουν τη δύναμη να περιορίσουν τους καθοδικούς κινδύνους».
Ακόμα, εκτιμούν πως οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες εμφανίζονται υποστηρικτικές, ενώ και οι επενδυτές τοποθετούνται με μεγαλύτερη προσοχή, όπως αποδεικνύεται και από την απότομη αύξηση των διαθέσιμων προς επενδύσεις κεφαλαίων, που είναι έτοιμα να διατεθούν στις αγορές, εφόσον οι κίνδυνοι περιοριστούν.
Πάντως, προειδοποιούν οι αναλυτές της Braclys, η κυκλική τάση των αγορών έχει ήδη προεξοφλήσει αρνητικές ειδήσεις για την Κίνα.
Ως εκ τούτου, συνιστούν στους επενδυτές να λάβουν θέσεις bearish, επιλεκτικά στα επενδυτικά στοιχεία, με άμεση έκθεση στην κινεζική οικονομία, τα οποία φαίνεται να μην έχουν επαναξιολογηθεί και τιμολογηθεί, προς το παρόν, με βάση την επιβράδυνσή της.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης