Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ευρώ, το νέο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο - Νοmura: Στα 1,10 δολ. το ενιαίο νόμισμα στα τέλη του 2015

CNBC: Ευρώ, το νέο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο - Νοmura: Στα 1,10 δολ. το ενιαίο νόμισμα στα τέλη του 2015
Νοmura: Στα 1,13 δολάρια το ευρώ στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2015, έναντι πρότερης πρόβλεψης για διαμόρφωσή του στα 1,05 δολάρια
"Eίναι το ευρώ το νέο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο;" είναι το ερώτημα που θέτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, παρακολουθώντας και αυτό, με κομμένη την ανάσα, το μαζικό sell off που έχει κατακλύσει τις διεθνείς αγορές.
Όπως υποστηρίζει το CNBC, τα διεθνή χρηματιστήρια βιώνουν τις χειρότερες ημέρες τους για το 2015, όμως έκπληξη προκαλεί την ίδια ώρα το ευρώ, που ξεχωρίζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχοντας καταγράψει άνοδο +4,5% έναντι του δολαρίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως η σταδιακή ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου επιβεβαιώνει τον περιορισμό των φόβων για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Το ευρώ συμπεριφέρεται σαν ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο και οι short τοποθετήσεις σε αυτό έχουν μειωθεί", τονίζει χαρακτηριστικά η Jane Foley, αναλύτρια της Rabobank.
"H τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη, λόγω εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, επιβεβαιώνουν πως οι επενδυτές αρχίζουν και πάλι να εκτιμούν τα θεμελιώδη στην Ευρώπη", σχολιάζει ο Cato Stonex της THS partners.
Υπενθυμίζεται εδώ πως την περασμένη Παρασκευή 21/8 η Nomura προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
Πλέον οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν στα 1,13 δολάρια το ευρώ στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2015, έναντι πρότερης πρόβλεψης για διαμόρφωσή του στα 1,05 δολάρια.
Για τη Nomura, στα τέλη του έτους το ευρώ θα διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης