Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή με αιχμές κατά Τσίπρα ο Μεϊμαράκης – Αλλάζει χέρια, περνά στον Λαφαζάνη

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή με αιχμές κατά Τσίπρα ο Μεϊμαράκης – Αλλάζει χέρια, περνά στον Λαφαζάνη
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έχει διαμηνύσει ότι θα εξαντλήσει τον χρόνο των τριών ημερών
(upd) Άκαρπη, όπως αναμενόταν, αποδείχθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος νωρίτερα μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέδωσε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Στη σύντομη συνάντηση του με τον κ.Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αρνήθηκε να τον συναντήσει στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, αν και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση.
«Είναι καθοριστικός ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις.
Η χώρα έχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης γιατί οδηγείται σε μια καταστροφική πορεία, εξαιτίας της στάσης του Αλέξη Τσίπρα, που ωστόσο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης, αναφέροντας ότι «ακόμα και τώρα στην συνάντησή μας την Πέμπτη μπορούμε να βρούμε λύση την ύστατη στιγμή».
«Με ποιόν θα κάνει συγκυβέρνηση ο Τσίπρας αν εκλεγεί πρώτο κόμμα, εφόσον τώρα δεν θέλει να δει κανέναν πολιτικό αρχηγό;» αναρωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης.
«Πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση και να προσέξουμε όλοι γιατί δίνουμε εξετάσεις και στο εξωτερικό της χώρας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος θα καλέσει πλέον τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνη προκειμένου να δώσει σε αυτόν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Αν και σε αυτήν την περίπτωση δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ.Λαφαζάνης έχει προαναγγείλει ότι θα εξαντλήσει το χρόνο των τριών ημερών κάνοντας επαφές με κόμματα και κοινωνικούς φορείς.
Εφόσον ο κ.Λαφαζάνης δεν καταφέρει – όπως και αναμένεται – να σχηματίσει κυβέρνηση, την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση (ή τηλεφωνική επικοινωνία) του ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια ύσταση προσπάθεια να υπάρξει κυβέρνηση, και αν και η προσπάθεια αυτή δεν τελεσφορήσει, τότε την Παρασκευή θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

(πρώτη ενημέρωση 24 Αυγούστου 08:37)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης