Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα δέκα εθνικά νομίσματα που είναι πιο ευάλωτα, λόγω της υποτίμησης του γουάν

Morgan Stanley: Τα δέκα εθνικά νομίσματα που είναι πιο ευάλωτα, λόγω της υποτίμησης του γουάν
Μετά τα «Ευαίσθητα Πέντε» νομίσματα, έρχονται τα «Προβληματικά Δέκα», σχολιάζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley
Μια λίστα με τα δέκα πιο ευάλωτα εθνικά νομίσματα, μετά την υποτίμηση του γουάν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, συνέταξαν οι αναλυτές της Morgan Stanley, καλώντας τους επενδυτές να ξεχάσουν την προηγούμενη λίστα, με τα «Ευαίσθητα Πέντε», και να επικεντρωθούν στα «Προβληματικά Δέκα».
Αναλυτικότερα, πρόκειται για δέκα νομίσματα χωρών, των οποίων οι οικονομίες συνδέονται άμεσα με την οικονομία της Κίνας, όπως η Νότια Κορέα και το Περού.
Ειδικότερα, πρόκειται για το δολάριο του Ταιβάν, το δολάριο της Σιγκαπούρης, το ρούβλι της Ρωσίας, το Μπατ της Ταϊλάνδης, το γουόν της Νοτίου Κορέας, το σολ του Περού, το ραντ της Νοτίου Αφρικής, το πέσο της Χιλής, το πέσο της Κολομβίας και το ρεάλ της Βραζιλίας.
Όπως τόνισε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Hans Redeker, «είναι ζήτημα ευπάθειας», καθώς τα συγκεκριμένα νομίσματα είναι θύματα της πολιτικής που ασκεί η Κίνα.



Σημειώνεται ότι στο παρελθόν οι αναλυτές της Morgan Stanley είχαν συντάξει μια λίστα με τα πέντε πιο ευαίσθητα νομίσματα, την τουρκική λίρα, το βραζιλιάνικό ρεάλ, το αφρικανικό ραντ, την ινδική ρουπία και την ρουπία της Ινδονησίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης