Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Οι ανησυχίες για την Ελλάδα μπορεί να επιστρέψουν για να «στοιχειώσουν» το ευρώ

Credit Agricole: Οι ανησυχίες για την Ελλάδα μπορεί να επιστρέψουν για να «στοιχειώσουν» το ευρώ
Παρά την ταχεία πρόοδο προς μια συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης, υπάρχουν ακόμη μπροστά μας αρκετά εμπόδια για να ξεπεραστούν, σημειώνει η Credit Agricole
Πιθανό εκτιμά ότι είναι να επιστρέψουν οι ανησυχίες σχετικά με την Ελλάδα η Credit Agricole, κάτι που θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να «στοιχειώσουν» το ευρώ.
Παρά την ταχεία πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της συμφωνίας για το πρόγραμμα διάσωσης μεταξύ των ελλήνων αξιωματούχων και των αντιπροσώπων της τρόικας, ακόμη παραμένουν να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια.
Πράγματι, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την επιτυχία του νέου προγράμματος διάσωσης, δεδομένης της ακόμη αδύναμης ελληνικής οικονομίας και των μη βιώσιμων επιπέδων του ελληνικού χρέους.
Αυτές οι ανησυχίες, σημειώνει η Credit Agricole, θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τις εγκρίσεις του προγράμματος πριν από την 20ή Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει την ΕΚΤ.
Αν και ένα δάνειο – γέφυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση, οι αδρανείς τώρα ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να επανέλθουν και να επηρεάσουν το ευρώ αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης