Τελευταία Νέα
Διεθνή

F. Castro: Υπενθυμίζει στις ΗΠΑ τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οφείλουν στην Κούβα

F. Castro: Υπενθυμίζει στις ΗΠΑ τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οφείλουν στην Κούβα
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας υπενθυμίζει στις ΗΠΑ την οικονομική καταστροφή που υπέστη η χώρα του, λίγο προτού ο αμερικανός ΥΠΕΞ την επισκεφτεί 
Τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οι ΗΠΑ οφείλουν στην Κούβα, ως αποζημίωση για το εμπάργκο που της είχαν επιβάλει το 1962, υπενθύμισε ο Fidel Castro, ιστορικός ηγέτης της Κούβας.
Ειδικότερα, σε κείμενό του, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, ανήμερα των 89ων γενεθλίων του, αναφέρει πως «ένα χρέος που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια οφείλεται στην Κούβα ως αποζημίωση, όπως κατήγγειλε η χώρα μας με αναμφισβήτητα επιχειρήματα και στοιχεία κατά τη διάρκεια όλων των παρεμβάσεών της ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών».
Οι δηλώσεις αυτές δίνονται στη δημοσιότητα την παραμονή της ιστορικής επίσκεψης στην Κούβα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, του πρώτου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 1945, με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.
Στο κείμενό του, το πρώτο που δημοσιεύεται από την 8η Μαΐου, ο Fidel Castro διαβεβαιώνει:
«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για την ειρήνη και την ευημερία όλων των ανθρώπινων όντων (…) τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που διακηρύξαμε όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, όπως και εκείνα που πηγάζουν από τα όνειρά μας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης