Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Θα ψηφίσουμε συντεταγμένα για τη συμφωνία, με τον κανόνα της πλειοψηφίας

Μεϊμαράκης: Θα ψηφίσουμε συντεταγμένα για τη συμφωνία, με τον κανόνα της πλειοψηφίας
«Αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί θα πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, θα επέλθει μείωση αξιών και μισθών»
Το ενδεχόμενο διαρροών από βουλευτές της ΝΔ κατά την ψήφιση της νέας συμφωνίας απέκλεισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας, θα ακολουθήσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεδριάσουν τα όργανά μας και θα ψηφίσουμε συντεταγμένα, με τον κανόνα της πλειοψηφίας».
Αν και ο Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τη συμφωνία «πάρα πολύ επώδυνη και πάρα πολύ κακή» και υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας φέρνει τη συμφωνία πάρα πολύ γρήγορα για να μη τη διαβάσουμε και είναι αυτός που μας εκβιάζει» ήταν σαφής ως προς ότι το κόμμα του θα την ψηφίσει.
«Να ξεκαθαρίσουμε ότι αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί, θα πάμε σε μία άτακτη χρεοκοπία, θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, θα επέλθει μείωση αξιών και μισθών.
Από την πλευρά μας στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ τα μέτρα που έρχονται τα χρεώνουμε στους Τσίπρα και Καμμένο, διότι εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε να μετέχουμε στη διαπραγμάτευση αλλά δεν δέχτηκαν, συνεπώς τα μέτρα αυτά είναι ιδιοκτησία τους».
Όσο για τις προβλέψεις του σχετικά με την ψηφοφορία της Πέμπτης έδωσε ένα δίκιο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, διότι «δεν μπορεί όλα να έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος» και πρόσθεσε «ότι ποτέ δεν σκεφτήκαμε να καταθέσουμε πρόταση μομφής εναντίον της γιατί είναι από το κόμμα που έχει την πλειοψηφία»
Σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών, το μεταναστευτικό, ο Μεϊμαράκης έκανε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και προτάσεις.
«Η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Γιατί το περίμενε ο κ. Τσίπρας αυτό που θα γινόταν, άλλωστε, ο ίδιος έλεγε ότι υπάρχουν 2 εκ. πρόσφυγες από τη Συρία που περιμένουν να μετακινηθούν.
O κ.Αβραμόπουλος ως επίτροπος κάνει ό,τι μπορεί.
Πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΗΕ η κυβέρνηση γιατί το θέμα δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά διεθνές.
Χρειάζεται να πάρει έναν παγκόσμιο χαρακτήρα το θέμα».
Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και το target group της ΝΔ σε αυτή την περίπτωση, ο Μεϊμαράκης είπε ότι «δεν θα στοχεύσουμε μόνο στο 39% των ευρωπαϊστών, αλλά σε όλους τους πολίτες.
«Η ΝΔ έχει προτάσεις και μπορεί να κυβερνήσει.
Εκφράζει πολύ κόσμο, ανεξάρτητα από την ιδεολογία, αν είναι κάποιος, δηλαδή, δεξιός ή, αριστερός".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης