Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Πλώρη για την εξουσία έχουν βάλει οι Σοσιαλδημοκράτες στις κρίσιμες εκλογές του Οκτωβρίου

Πορτογαλία: Πλώρη για την εξουσία έχουν βάλει οι Σοσιαλδημοκράτες στις κρίσιμες εκλογές του Οκτωβρίου
Οι Σοσιαλδημοκρατες (PS) κερδίζουν 36,3% των ψήφων έναντι 34,8% που συγκεντρώνει ο κυβερνητικός συνασπισμός της κεντροδεξιάς PSD- CDS
Δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν το προβάδισμα με 1,5 μονάδα αρκετή για να τους εξασφαλίσει την επιστροφή στην εξουσία μετά την διακυβέρνηση της χώρας από την κεντροδεξιά.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από το μηνιαίο βαρόμετρο του ινστιτούτο Eurosondagem και δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Expresso δείχνει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PS) είναι μπροστά στην πρόθεση ψήφου με 36,3% έναντι 34,8% που συγκεντρώνει ο κυβερνητικός συνασπισμός της κεντροδεξιάς του PSD και του CDS.
Ωστόσο, κανένα από τα δύο πολιτικά στρατόπεδα δεν μοιάζει ικανό να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.
Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει ένταση έως την τελευταία ημέρα καθώς και οι δύο ηγέτες, ο πρωθυπουργός Pedro Coelio Antonio Costa δεν είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν στη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή των PSD, CDS και PS.
Ο σημερινός πρωθυπουργός πάντως, διεξάγει εκστρατεία προβολής του έργου του και υποστηρίζει ότι η χώρα έχει ξεπεράσει το ακρωτήρι της λιτότητας, κάτι που θα επιτρέψει τη σταδιακή ελάφρυνση των πολιτών από το φορολογικό βάρος.
Αντίθετα ο Costa, προτείνει μια εναλλακτική στις πολιτικές λιτότητας, αλλά χωρίς να θέτει υπό αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις της Πορτογαλίας έναντι των πιστωτών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης