Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Να καταργηθούν οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 – Να χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες

ΚΚΕ: Να καταργηθούν οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 – Να χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες
Να δημιουργηθούν υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των προσφύγων – Να προσληφθεί προσωπικό για τις ανάγκες υποδοχής και ασύλου
Για υποκρισία κατηγορεί και πάλι το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη φορά για τη στάση του στο μεταναστευτικό, καθώς σύμφωνα με το κομμουνιστικό κόμμα η κυβέρνηση συντάσσεται με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που οξύνουν το πρόβλημα.
«Η κυβέρνηση εναποθέτει τη λύση του προβλήματος στην ΕΕ, όπου κυριαρχούν η καταστολή, το κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, η επιλεκτική μετανάστευση στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου και οι αντιδραστικοί κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3, που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από την αρχή της χρονιάς».
Το ΚΚΕ προτείνει, μάλιστα, «να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 και να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ».
Επίσης, «να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες».
Όσον αφορά την άμεση ανακούφιση των προσφύγων, το κομμουνιστικό κόμμα θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες κινήσεις.
«Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.
Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.
Να φύγει ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.
Να μην έχει καμία εμπλοκή η χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Να μην έχει καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμία νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης