Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Folli Follie και Motor Oil - Θετικές οι προοπτικές για Τιτάν, Μετκα και Frigoglass

NBG Securities: Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Folli Follie και Motor Oil - Θετικές οι προοπτικές για Τιτάν, Μετκα και Frigoglass
Εξίσου καλές επιλογές είναι οι εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά με μια τοπική παραγωγική βάση: Motor Oil, Μυτιληναίος και Aegean Airlines
Η ορατότητα στην αγορά παραμένει πολύ χαμηλή, αναφέρει στη σημερινή της ανάλυση η NBG Securities, σχολιάζοντας την επανέναρξη της λειτουργίας του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα.
Η αγορά θα είναι πολύ αδύναμη, ενώ αναμένεται οι τραπεζικές μετοχές να υστερήσουν, αναφέρει η NBG Securities, στην ανάλυση υπό τον τίτλο «After the pause, the restart... The international theme» (μετά την παύση, η επαναλειτουργία... ένα διεθνές ζήτημα), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Η NBG Securities δηλώνει αγοραστής στην αδυναμία των μετοχών με διεθνή έκθεση.
Οι εταιρείες με διεθνή παρουσία και παραγωγική βάση ταιριάζουν καλύτερα σε αυτήν την στρατηγική.
Αυτές είναι οι Folli Follie, Τιτάν, Μετκα και Frigoglass.
Εξίσου καλές επιλογές είναι οι εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά με μια τοπική παραγωγική βάση: Motor Oil, Μυτιληναίος και Aegean Airlines.
Οι μετοχές των Folli Follie και Motor Oil είναι αυτές που ξεχωρίζουν στις επιλογές της NBG Securities.
Η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε για 25 ημέρες λόγω των ελέγχων κεφαλαίου, που επιβλήθηκαν για τις ελληνικές τράπεζες.
Η επαναλειτουργία περιλαμβάνει περιορισμούς για τους τοπικούς επενδυτές και τους θεσμικούς της αγοράς.
Αυτές οι δύο κατηγορίες ελέγχουν το 25% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς στο τέλος του Ιουνίου και αντιπροσωπεύουν το 32% της συνολικής αξίας της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η απαγόρευση σχετικά με τις εξοφλήσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων από τους τοπικούς ιδιώτες συνεπάγεται σημαντικό κίνδυνο στο μέλλον.

Ορατότητα στην αγορά παραμένει πολύ χαμηλή

Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά μια συμφωνία με τους πιστωτές έως τις 18 Αυγούστου 2015.
Ένα πιθανό σενάριο είναι μια άλλη ενδιάμεση συμφωνία με συμφωνημένη λίστα των προηγούμενων δράσεων για δεύτερη ενδιάμεση χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας πριν από 20 Αυγούστου του 2015.
Η αγορά αναμένει μια σημαντική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ από το τρίτο τρίμηνο του 2015, που θα οδηγούσε σε ύφεση μεταξύ 3% -5% για το σύνολο του έτους.
Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων δείχνουν ότι οι αβεβαιότητες θα είναι πολύ υψηλές, μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.
Επίσης, σε υψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό θα παραμείνουν τα ασφάλιστρα κινδύνου της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης