Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Οι εκλογές δεν λύση– Ο Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Οι εκλογές δεν λύση– Ο Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει
Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκης
«Την ώρα αυτή οι εκλογές δεν είναι λύση γιατί δεν τις αντέχει ο τόπος», αναφέρει πρόεδρος της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σημειώνει ότι πρέπει να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει, να πάρει ευθύνες και να δώσει λύσεις.
Ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στη Realnews σημειώνει πως πρέπει «να σκεφτούμε εθνικά και κοινωνικά.
Όχι κομματικά», προσθέτοντας πως «μια εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι καταστροφική σε αυτή την πορεία που έχουμε χαράξει».
Για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει ότι «δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι τελικά τα εσωκομματικά ζητήματα κυριαρχούν, αντί να προσπαθεί να δώσει λύση στα καυτά προβλήματα του τόπου.
Αυτό οδηγεί σε μια αστάθεια, οδηγεί σε αβεβαιότητα, προκαλεί σύγχυση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».
Για το θέμα του plan B και τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνει «θα προσπαθήσουμε να φωτιστεί η πλευρά μιας σκοτεινής υπόθεσης που αγγίζει τα όρια σκανδάλου».
Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμμίζει πως η ΝΔ δεν προτίθεται μέχρι στιγμής να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης και τάσσεται κατά της συγκρότησης ευρωπαϊκού μετώπου από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά με κλιμάκωση του μπόνους των 50 εδρών, αναλόγως με το ύψος των ποσοστών του πρώτου κόμματος.
Κάνοντας αναφορά στο εσωκομματικό μέτωπο, ο ίδιος τονίζει  «το κόμμα θα κάνει εγγραφές νέων μελών, χωρίς προνόμια, χωρίς συναλλαγές, χωρίς βαρονίας» , αλλά και πως «ο κόσμος της παράταξης δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια 'νάζια' εφόσον υπάρχουν».
Πάντως, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, όπως αναφέρει, θα παραμείνουν ίδιες οι λίστες στις εκλόγιμες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης