Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβαρόμετρο: Η Ευρώπη ανησυχεί για τους μετανάστες με ποσοστό 38% – Ακολουθούν οικονομία και η ανεργία

Ευρωβαρόμετρο: Η Ευρώπη ανησυχεί για τους μετανάστες με ποσοστό 38% – Ακολουθούν οικονομία και η ανεργία
H μόνη χώρα που έχει θετική άποψη για τους μετανάστες που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ είναι η Σουηδία
Κυρίαρχο θέμα, αναδεικνύοντας το μάλιστα στην πρώτη θέση με ποσοστό 38%, αποτελεί πλέον για τους Ευρωπαίους πολίτες αυτό των μεταναστών.
Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η οικονομική κατάσταση, η ανεργία και τα δημοσιονομικά, αφού το θέμα των μεταναστών από την τέταρτη θέση (με ποσοστό 24%) που ήταν το Νοέμβριο του 2014 σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση.
Αυτή την εικόνα σκιαγραφούν τα στοιχεία έρευνας του Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πλέον, με ποσοστό 38% οι μετανάστες εμφανίζονται να είναι η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων, ενώ ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (27%, μείωση έξι μονάδων), η ανεργία (24%, μείωση πέντε μονάδων) και τα δημοσιονομικά (23%, μείωση δύο μονάδων).
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο η οικονομική κατάσταση, η ανεργία και τα δημοσιονομικά ελλείμματα ήταν οι βασικές ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα.
Έτσι, το μεταναστευτικό αποτελεί το πρόβλημα στο οποίο αναφέρονται πιο συχνά οι πολίτες 20 χωρών μελών της ΕΕ και πρωτίστως στην Μάλτα (65%), η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη εισροή μεταναστών, στη Γερμανία (55%), στην Ιταλία σε ποσοστό 43%, ενώ η μόνη χώρα που έχει θετική  άποψη για τους μετανάστες που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ σε ποσοστό 66% είναι η Σουηδία.
Πάντως, στην πλειονότητα των χωρών,  οι εκτός ΕΕ μετανάστες προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, με πρώτη την Τσεχία (81%), τη Λετονία (78%), την Ελλάδα (78%) και τη Σλοβακία (77%).
Τέλος, αναφέρεται ότι συγκριτικά με Νοέμβριο του 2014, η αρνητική άποψη για τους μετανάστες αυτούς έχει καταγράψει αύξηση σε 15 χώρες, ιδίως στη Λιθουανία και την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης