Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η κατάσταση στην Ελλάδα έδωσε νέες ευκαιρίες για κέρδη και επενδύσεις στους traders

Bloomberg: Η κατάσταση στην Ελλάδα έδωσε νέες ευκαιρίες για κέρδη και επενδύσεις στους traders
Η ελληνική κρίση έφερε κέρδη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και εκτόξευσε κατά 40% τους όγκους των συναλλαγών
Η τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα δώρο Θεού για τους traders που παλεύουν να βγάλουν λεφτά όταν οι τιμές στις παγκόσμιες αγορές ισοπεδώνονται και έχουν μία πολύ περισσότερο επικερδή παρουσία όταν μπορούν να κινούνται ελεύθερα ανάμεσα στα υψηλά και στα χαμηλά, γράφει σε ανάλυσή του το Bloomberg.
Αυτό δίνει ώθηση στα κέρδη των επενδυτικών τραπεζών από τη στιγμή που θα αποφασίσουν να πάρουν λιγότερα ρίσκα και να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.
Την Παρασκευή η γαλλική BNP Paribas είχε τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου από το 2012, μία βελτίωση 22% της αξίας των μετοχών.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα έσοδα της Deutsche Bank από τα ομόλογα σκαρφάλωσαν στο 16% στο δεύτερο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που για την αγγλική Barclays τα κέρδη της από τις συναλλαγές forex εκτοξεύτηκαν κατά 10%.
Μετά από χρόνια που η αγορά ήταν σε τέλμα εξαιτίας των σταθερών κοντά στο 0 επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και επειδή οι τράπεζες διέθεταν λίγα χρήματα για την αγορά και πώληση κινητών αξιών, οι traders παίρνουν ένα μεγάλο δώρο από τα δεινά της Ελλάδας.
Η προοπτική να βγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν έκανε τους επενδυτές να ποντάρουν ότι η Πορτογαλία, η Ιταλία και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν.
Αλλά έκανε τις τιμές στις διεθνείς αγορές να εκτοξευτούν, δημιουργώντας κέρδη και ευκαιρίες εσόδων.
Το Euronext που διευθύνει αγορές μετοχών στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, λέει ότι το δεύτερο τρίμηνο είχε τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών εδώ και μία πενταετία, με τον μέσο όρο των ημερησίων όγκων να είναι κατά 40% μεγαλύτερος σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Η άνοδος της αστάθειας με την παράλληλη αύξηση των κερδών βάζει ένα δίλημμα στις τράπεζες που ήθελαν να μειώσουν τις συναλλαγές.
Αλλά από τη στιγμή που το ρίσκο να θέσει η Ελλάδα σε κίνδυνο το ευρώ υποβαθμίστηκε αυτόν τον μήνα, το ίδιο συμβαίνει και με την αστάθεια.
Όσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παλεύει για να κρατήσει την κυβέρνησή του ενωμένη κόντρα στην αντίθεση που υπάρχει για τη συμφωνία με τους δανειστές, οι traders προσεύχονται να μην τα καταφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης