Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒΒΗ: Όλα ανοιχτά για την επόμενη μέρα της Ελλάδας - Πιθανό δάνειο - γέφυρα και πρόωρες εκλογές

ΒΒΗ: Όλα ανοιχτά για την επόμενη μέρα της Ελλάδας - Πιθανό δάνειο - γέφυρα και πρόωρες εκλογές
Εάν στηθούν ξανά κάλπες στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι ο Αλ. Τσίπρας να επιστρέψει αφού αυτή τη στιγμή αποτελεί τον νούμερο 1 δημοφιλή πολιτικό στη χώρα
Θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να πέσει ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο;
Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει - και επιχειρεί να απαντήσει - μέσω νέας έκθεσής της η Brown Brothers Harriman.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της, είναι ξεκάθαρο πως η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να κάνει αποδεκτό μεγάλο μέρος των αξιώσεων των δανειστών κατάφερε να διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από μια πρώτη ανάγνωση της εικόνας που παρουσιάζει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα συγκυρία, γίνεται αντιληπτό πως περίπου το ένα τέταρτο του κόμματος δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει τη στροφή που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όμως δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες, συνεχίζοντας να αντιτίθενται σθεναρά στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση.
Η αρχική βούληση του Αλ. Τσίπρα ήταν πρωτίστως να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το τρίτο δάνειο της χώρας και στη συνέχεια να ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπονομεύει τη διαπραγματευτική ισχύ του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.
Οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.
Αλλά εάν στηθούν ξανά κάλπες στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι ο Αλ. Τσίπρας να επιστρέψει αφού αυτή τη στιγμή αποτελεί τον νούμερο 1 δημοφιλή πολιτικό στη χώρα.
Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας μοιάζει να είναι πιο δημοφιλής και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι καλύτερη ούτε σε όρους οικονομίας, δεδομένης της επιστροφής της οικονομίας σε ύφεση και των υψηλών επιπέδων του ελληνικού χρέους που εξακολουθούν να το καθιστούν μη βιώσιμο, εκτός βέβαια εάν υπάρξει αναδιάρθρωσή του.
Ο κίνδυνος νέων εκλογών στην Ελλάδα είναι ορατός και θα συνεχίσει να έχει αρνητική επίδραση στην πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι πιθανότητες για τη χορήγηση ενός ακόμη δανείου - γέφυρα για την Ελλάδα.

(Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, ώρα 07:31)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης