Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Δεν ζητάμε ποινική διερεύνηση, αλλά πολιτική απόδοση ευθυνών

Μεϊμαράκης: Δεν ζητάμε ποινική διερεύνηση, αλλά πολιτική απόδοση ευθυνών
«Εφεδρικά σενάρια απαιτούνται, έκανα κι εγώ στο υπουργείο Άμυνας, αλλά δεν έφερνα παιδικούς μου φίλους να τα υλοποιήσουν
Αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τα σχέδια Βαρουφάκη είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε ότι «θα σύρουμε τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται για τα σχέδια Βαρουφάκη» και πρόσθεσε ότι «αν γνώριζε πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ στην αντίθετη περίπτωση είναι επικίνδυνος.
Ο Μεϊμαράκης δεν ζητάει, πάντως, ποινική διερεύνηση ενώ επισήμανε πως έχει σημασία και ο τρόπος με τον οποίο εκπονείς ένα εναλλακτικό πλάνο. «Εφεδρικά σενάρια απαιτούνται κι εγώ τα έκανα όταν ήμουν στο υπουργείο Άμυνας, αλλά δεν έφερνα τους παιδικούς μου φίλους να τα κάνουν αυτά, αλλά τα έκανα με τα στελέχη, που θα συνέχιζαν και μετά από εμένα.
Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που μας λένε ευθέως πως θα μας πάνε στη δραχμή, αλλά με τους υποκριτές. Δεν μπορούσε να υπάρχει "plan b" εξοδου από το ευρώ, ή αν υπήρχε, έπρεπε να μας το είχαν πει.
Γιατί αποδέχεται τώρα ο Τσίπρας μια πιο επώδυνη συμφωνία; Για να μεγαλώσει η δυσαρέσκεια του λαού έναντι στους εταίρους;
Εμείς δεν ζητάμε ποινική διερεύνηση, αλλά πολιτική απόδοση ευθυνών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και στις εξελίξεις στο δικό του κόμμα.
«Δεν είναι αντιπαθής ο κύριος Τσίπρας και δεν μας διώχνει, γι' αυτό και στις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προσθέσετε και τις δικές μας γνώμες.
Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε εκλογές για να λύσεις τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματός σου, εις βάρος της χώρας.
Αυτή την περίοδο περνάμε μια φάση που οι λαϊκιστές επικρατούν, λόγω της κατάστασης, πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές, αλλά σε ένα κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης