Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Πλήγμα για το ευρώ η κόντρα Ελλάδας - δανειστών - Στα ύψη η αβεβαιότητα

Morgan Stanley: Πλήγμα για το ευρώ η κόντρα Ελλάδας - δανειστών - Στα ύψη η αβεβαιότητα
H αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης είναι πιθανό να κρατήσει την ΕΚΤ στον αυτόματο πιλότο, σύμφωνα με τους αναλυτές
Παρά το γεγονός ότι το ρίσκο Grexit μειώθηκε σημαντικά, η ένταση και η δημόσια συζήτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν το ευρώ, σχολιάζει σε σχετική της ανάλυση η Morgan Stanley.
Η Morgan Stanley υπενθυμίζει τη χαρακτηριστική φράση του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να αποφασίσει ποιος είναι μέλος της Ευρωζώνης.
Μετά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η Ευρωζώνη μοιάζει κατακερματισμένη και πλέον δεν είναι λίγοι όσοι αποδέχονται το ενδεχόμενο εξόδου κάποιας χώρας από το ευρώ μελλοντικά, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
H αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης είναι πιθανό να κρατήσει την ΕΚΤ στον αυτόματο πιλότο, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Την ώρα που η ΕΚΤ διατηρεί τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, η Federal Reserve των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να τα αυξήσει, γεγονός που διατηρεί υπό πίεση την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
Παράλληλα η Morgan Stanley προτείνει «sell» στην ισοτιμία ευρώ/στερλίνας.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης