Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η ελληνική κρίση επισκιάζει τις εκλογές στην Πορτογαλία – Κάλπες στις 4 Οκτωβρίου

Financial Times: Η ελληνική κρίση επισκιάζει τις εκλογές στην Πορτογαλία – Κάλπες στις 4 Οκτωβρίου
Μετά τις εκλογές στην Πορτογαλία, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν Ισπανία και Ιρλανδία
Η ελληνική κρίση επισκιάζει τις εθνικές εκλογές στην Πορτογαλία, σχολιάζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.
Οι κάλπες θα στηθούν στις 4 Οκτωβρίου 2015 και η εν λόγω εκλογική αναμέτρηση θα ανοίξει τον χορό των αναμετρήσεων στις χώρες της Ευρωζώνης που έχει υποστεί πλήγμα από την κρίση, με φόντο τις ουρές στα ATMs των ελληνικών τραπεζών, εικόνα η οποία αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα.
Μετά τις εκλογές στην Πορτογαλία, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν Ισπανία και Ιρλανδία, χώρες οι οποίες επίσης έζησαν σε καθεστώς μνημονίων.
Οι ψηφοφόροι στην Πορτογαλία καλούνται να ψηφίσουν για τα τέσσερα χρόνια τιμωρητικής λιτότητας.
Ο πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho, κραδαίνει το παράδειγμα της ελληνικής κρίσης, για τις συνέπειες σε περίπτωση «χαλάρωσης» της δημοσιονομικής πολιτικής.
Ο Coelho ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο του 2011, μόλις δύο μήνες μετά τη διάσωση της Πορτογαλίας, στα πρότυπα της Ελλάδας, από την τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση του Socrates.
Στην τελευταία δημοσκόπηση οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν το 38% ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός το 37,8% και η εκλογική μάχη αναμένεται σκληρή.
Όπως σημειώνουν οι FT, τα ριζοσπαστικά κόμματα κατά της λιτότητας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ή οι Podemos της Ισπανίας, δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην Πορτογαλία, όπου τα παραδοσιακά κόμματα συγκεντρώνουν πάνω από το 70% των ψηφοφόρων.
Όπως σχολιάζει ο Antonio Barroso, πολιτικός αναλυτής της Teneo Intelligence, το ελληνικό ζήτημα διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην προεκλογικό εκστρατεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης