Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Όχι σε εκλογές - Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ - Κατά συνείδηση η ψήφος της ΝΔ στο αγροτικό

Μεϊμαράκης: Όχι σε εκλογές - Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ - Κατά συνείδηση η ψήφος της ΝΔ στο αγροτικό
Μετά την επίλυση των εθνικών ζητημάτων, οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ - Δεν διεκδίκησα το περιβραχιόνιο του αρχηγού - Η ΝΔ να κινηθεί στον κεντρώο χώρο χωρίς ακρότητες - Δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό μνημόνιο - Ο Τσίπρας έγινε μόνο διαχειριστής
(upd15)Την ανάγκη να υπάρξει ένα μοντέλο συλλογικής λειτουργίας της ΝΔ, με στόχο το κόμμα να ακολουθήσει τον κεντρώο χώρο χωρίς ακρότητες, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης.
Οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ θα ξεκινήσουν όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επιλυθούν τα εθνικά προβλήματα, διαβεβαίωσε ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.
Δεν διεκδίκησα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έσπευσε να διευκρινίσει.
Ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της εκλογής πρόεδρου της ΝΔ μέσα από αντιπροσωπευτικό συνέδριο.
"Έχω διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ.
Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα", τόνισε για να προσθέσει πως η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.
Βάζουμε τις δυσκολίες της χώρας πάνω από το κομματικό κόστος, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, για να ξεκαθαρίσει ωστόσο πως υπάρχουν και όρια ανοχής.
Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε υφεσιακά τα νέα μέτρα, αποδίδοντας την ευθύνη στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, γιατί, όπως ανέφερε, καθυστέρησε πάρα πολύ.
Τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον Αλ. Τσίπρα γιατί θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα, ήταν τα ακριβή λόγια του προέδρου της ΝΔ, για να προσθέσει στη συνέχεια πως τα νέα μέτρα "δεν πιστεύω ότι μας οδηγούν στην ανάπτυξη".
Η εφαρμογή των μνημονίων συνιστά αναγκαία πολιτική, εξήγησε, για να τονίσει με νόημα πως το μνημόνιο δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό...
Η συμφωνία θα έπρεπε να είχε κλείσει, καθώς ενδεχόμενη μη συμφωνία θα ήταν δρόμος χωρίς επιστροφή, τόνισε στη συνέχεια. 
Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ τους τελευταίους μήνες, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως "φυσικά και κάναμε λάθη, όλοι κάνουν λάθη.
Και ο Α. Σαμαράς έχει δηλώσει πως έκανε λάθη και ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη".
Η τρόικα βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε μάλιστα να επισημάνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μεταξύ άλλων ο Ευ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε πως δεν του άρεσε η συμπεριφορά των Ευρωπαίων στον Αλέξη Τσίπρα.
"Ήμουν αλληλέγγυος στον πρωθυπουργό", τόνισε χαρακτηριστικά.
"Γιατί να κάνουμε εκλογές; ", διερωτήθηκε μεταξύ άλλων, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η μη ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν θέμα, αλλά όχι θέμα εκλογών, εξήγησε, για να διαμηνύσει πως δεν υπάρχει λόγος να διεξαχθούν εκλογές.
Οι εκλογές θα είναι καταστροφή, διεμήνυσε
Η ψήφιση των μέτρων δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας δεν φέρεται ως πρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όποτε η ΝΔ πρόσφερε βοήθεια στον Αλ. Τσίπρα, εκείνος την αρνήθηκε.
Δεν μας το έχουν ζητήσει και όταν τους προσφέρουμε τη βοήθειά μας, μας υβρίζουν, επανέλαβε.
Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστικά πως "εάν έχουμε πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας μακράς πνοής, θα προβληματιστούμε θετικά".
Η ΝΔ θα συνεργαστεί με όποιον έχει λογική, πρόσθεσε, για να διαμηνύσει πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η απειλή του Grexit δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη, προειδοποίησε, για να προσθέσει πως "κάνουμε τον σταυρό μας για να μην καταστραφούμε".
"Ο τιμονιέρης είναι παντός καιρού", απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα πως "δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού".
Ο Αλ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς ψέμματα και κατάφερε να ρίξει την ευθύνη της κακής συμφωνίας αποκλειστικά στους «κακούς» Ευρωπαίους.
Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική αντοχή της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τη συμφωνία, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι αποδίδεται στον Αλ. Τσίπρα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση πήγε πίσω τη χώρα, κατήγγειλε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας "έγινε μόνο διαχειριστής". 
Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση, κατήγγειλε επίσης ο Ευ. Μεϊμαράκης.
Αναφερόμενος στον μείζον ζήτημα που εγείρεται με τους αγρότες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως "ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή περιφέρεια.
Τα μέτρα για τους αγρότες είναι εξοντωτικά και αυτό δεν είναι θέμα συντεχνιακό", πρόσθεσε. 
Η ΝΔ θα ψηφίσει κατά συνείδηση στο νομοσχέδιο για τους αγρότες, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος.
Κάθε τι που αδικαιολογήτως θα επιβαρύνει την κοινωνία δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή, προειδοποίησε πως "θα παλέψουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά".
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του χαρακτήρισε ημέρα τιμής και μνήμης τη σημερινή, δεσμευόμενος πως η Ελλάδα συμπαρίσταται στην Κύπρο.
Υποκλινόμαστε στον αγώνα των Κύπριων αδερφών και θέλουμε μία λύση στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης